^

Zdravlje

Benzil benzoat

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 10.08.2022
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Benzil benzoat je antiparazitsko sredstvo koje se koristi izvana.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Indikacije Benzil benzoat

Indikacije za imenovanje ovog lijeka su pedikuloza i šuga.

trusted-source[6], [7], [8]

Otpustite obrazac

Proizveden kao krem, u cijevi od 40 ili 80 g. Jedan paket sadrži 1 cijev.

Ostali nazivi - masti Benzil benzoat grindeks, kao i benzil benzoat-darnitsa.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Farmakodinamiku

Aktivni sastojak ima toksični učinak na bradavicu, a uz to na sve vrste uši (oni umiru nakon 2-5 sati, i grinje - nakon 7-32 minuta). Lijek prodire kroz hitinoznu membranu i počinje se akumulirati unutar tijela krpelja, stjecajući toksičnu koncentraciju. Pod njegovim utjecajem, odraslih grinja umiru, kao i njihove ličinke. Ali na jajašcima parazita droga ne radi.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Doziranje i administracija

Korištenje 25% vrhnje Benzilni benzoat je potreban lokalno. U postupku jednog tretmana potrebno je primijeniti 10-15 grama lijeka. Djeci mogu primijeniti proizvod na bilo koje dijelove kože, ali odrasli ne mogu podnijeti kremu i glave ispod kose.

U procesu uklanjanja mangan, prije korištenja lijeka, tuširati (vruće), koristeći sapun koji eliminira ljuske s vage. Ovaj sapun treba potpuno isprati, sušiti je, a zatim provesti postupak liječenja (preporuča se da ga izvedete uvečer, prije nego što odete u krevet). Tijekom liječenja šuga, tijelo treba tretirati u takvom slijedu: ruke zauzvrat, zatim tijelo (osim lica, a također i kožu ispod kose), a zatim noge i potplati prstima. U područjima s osjetljivom epidermom (područja genitalija i prepona, kao i mliječne žlijezde), a uz dermatitis, ekcem ili piodermu, trljanje droge se ne preporučuje. Nakon 3 sata rada ne možete oprati ruke. Ponekad, nakon što se droga osuši (u pravilu, nakon 1 sata), nanosi se još jedan sloj lijekova. Na kraju postupka, pacijent treba nositi čistu odjeću, kao i promijeniti odjeću na krevetu. Nakon 24-48 sati, tuširajte i ponovno promijenite posteljinu s odjećom. Liječenje se treba izvesti 2 tjedna (4 puta, 3-4 dana). Tijekom liječenja koristi se oko 60-90 g lijekova.

Eliminirati mangan djece do 5 godina je potrebno, neposredno prije početka obrade se razrijedio kuhano tople vode temperature vrhnja (30-35 ° C) u omjerima 1k1, a zatim miješajući do jednolične konzistencije emulzije. Postupak se obično izvodi bez prethodnog uzimanja tople kupke, dva puta dnevno u intervalima od 12 sati.

Kako bi se uklonili kortikalni mangan, potrebno je prethodno ukloniti koru s kože upotrebom keratolitičkih lijekova. Trajanje tečenja liječenja izračunava se u skladu s dinamikom čišćenja površine kože, nestanka svraba, kao i završetka reljefa u fokusu upale.

Da biste dobili osloboditi od pedikuloze, lijek se lagano utrlja u kožu ispod kose, nakon čega je glava vezana tkivo. Nakon pola sata, kremu treba isprati pod tekućom vodom, a zatim ispirati kosu u toploj otopini od octa (5%). Nakon ovih postupaka, operite kosu šamponom ili sapunom i počnite češljati gnjide (koristite češku češlju).

U postupku liječenja pubičnog oblika pedikuloze, lijek treba utrljati u abdomenu, pubičnom području, unutarnjoj femoralnoj površini, te u pregibe. Učinkovitost postupka provjerava se nakon 24 sata. Ako je potrebno, vrijedi ponoviti liječenje.

trusted-source[26], [27], [28]

Koristite Benzil benzoat tijekom trudnoće

Lijek ne može koristiti trudnice. U slučaju liječenja tijekom razdoblja laktacije, potrebno je prestati s dojenjem.

Kontraindikacije

Među kontraindikacijama lijeka:

  • visoka osjetljivost na benzil benzoat, te uz ostale elemente lijekova;
  • Prisutnost lezija na koži (među njima su i pustularne lezije kože);
  • dječja dob je manja od 3 godine.

trusted-source[18], [19], [20]

Nuspojave Benzil benzoat

Nakon trljanja kreme na površinu kože može se pojaviti peckanje koje nestaje tijekom daljnje upotrebe proizvoda. Povremeno, osobe s osjetljivom kožom mogu doživjeti lokalne reakcije - svrbež, pečenje, suhoću ili crvenilo na području koje je liječeno lijekom, a osim toga, i razvoj alergija.

Ako gore opisane nuspojave ne odlaze sami, trebate otkazati upotrebu kreme.

Prema opažanjima, osjetljivost epiderme je najveća u području genitalija, kao i na mjestima gdje je koža oštećena.

Povremeno se pojavljuje kontaktni oblik dermatitisa. Budući da krema sadrži propilen glikolnu tvar, može se razviti iritacija kože.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25]

Predozirati

Zbog predoziranja može doći do povećanja nuspojava (npr. Znakova kontaktnog dermatitisa).

Zbog slučajne uporabe kreme unutar ili kada se primjenjuju u prevelikom iznosu osim gore navedenih simptoma mogu se javiti nagli gubitak svijesti, mokraćnog odgode proces, a osim toga, CNS stimulacija (pojava napadaja u djece, kao i).

Terapija uključuje uklanjanje simptoma poremećaja. Osim toga, morate očistiti površinu kože. Ako je krema progutana, potrebno je izvršiti pražnjenje želuca i aktivirati aktivni ugljen pacijentu. Ako je potrebno, propisani su antikonvulzivi.

Ako postoji lokalna alergijska reakcija na kremu, morate ga isprati s kože sapunom i vodom.

trusted-source[29], [30], [31], [32], [33]

Interakcije s drugim lijekovima

Interakcija lijeka benzil benzoata s drugim sredstvima se ne očituje, ali, kao i ostali antiparaziti lijekovi, zabranjeno je kombinirati s drugim lijekovima za vanjsku upotrebu.

U sistemske ili lokalne kortikosteroida može nestati ili smanjiti ekspresiju pojedinih značajki (kao što su crvenilo ili svrbež), očuvanje invazije - zbog toga, vrijeme nanošenja kreme za privremeno napustiti takve lijekove.

trusted-source[34], [35], [36], [37]

Uvjeti skladištenja

Lijek se čuva izvan dohvata djece, u uobičajenim uvjetima skladištenja. Temperatura je maksimalno 25 ° C.

trusted-source[38]

Posebne upute

Benzil emulzija (20%) se koristi kao lijek protiv svraba, demodectic šuge, rosacea, a osim toga, na masne seboreje oblika, Pityriasis versicolor i vašljivost.

trusted-source[39], [40], [41]

Rok trajanja

Benzil benzoat u obliku krema može se koristiti 3 godine, emulzija - ne duže od 2 godine, i mast benzil benzoat grindeks - 2.5 godine.

Pažnja!

Da bi se pojednostavnila percepcija informacija, ova uputa za upotrebu lijeka "Benzil benzoat" prevedena je i predstavljena u posebnom obliku na temelju službenih uputa za medicinsku uporabu lijeka. Prije upotrebe pročitajte napomenu koja je došla izravno na lijek.

Opis je predviđen za informativne svrhe i nije vodič samoizlječenja. Potreba za ovim lijekom, svrha režima liječenja, metode i dozu lijeka određuje isključivo liječnik. Samo-lijek je opasan za vaše zdravlje.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.