Medicina

Lijekovi, odnosno medicinski pripravci koji se koriste za liječenje i sprečavanje različitih bolesti, moraju se koristiti upravo za njihovu namjeravanu svrhu - tako da njihov terapeutski učinak bude što učinkovitiji i sigurniji.

Liječnik koji vam je odredio lijek, dobar stručnjak i potpuno mu pouzdate? Fina. Ali čak i iskustvo najboljeg liječnika ne može utjecati na individualnu reakciju organizma svakog pacijenta na farmaceutske pripravke i osigurati protiv njihovih nuspojava.

Prema WHO, među uzrocima smrti bolesti na petom mjestu su opasni, ponekad nespojivi s životnim nuspojavama lijekova.

Stoga, prije uzimanja bilo kakvih lijekova, trebali biste pročitati upute na njihovu primjenu, koja sadrži informacije o svrsi i komponenti lijeka, mehanizam njihova djelovanja, obrasce za izdavanje, metode primjene i doziranje, kao i kontraindikacija, neželjenih nuspojava, kompatibilnost ili nekompatibilnost s drugim lijekovima, itd.

Uz opise lijekova koji se nalaze abecednim redom, Vodič za lijekove sadrži informacije o trgovačkim imenima generičkih lijekova (primjeraka) s istom aktivnom tvari, ali ih proizvode različiti proizvođači.

Za informacije: u Ukrajini, medicinska uporaba lijekova regulira Državna služba Ukrajine za lijekove pod Ministarstvom zdravstva.

Medication guide

2 A B C D E F G H İ J K L M N O P R Š T U V W X Y Ž Э

Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Sva prava pridržana.