^
A
A
A

Rumunjsko pregibanje

 
, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Pomaknite se na sljedeću razinu

Idite na sljedeću razinu tjelesne kondicije sa sljedećim varijacijama rumunjskog podizanja

Ove varijacije klasičnog podizanja sile usmjerene su na jačanje bicepova kuka i središnjih mišića. Prije izvođenja povlačenja, napravite padine da se protežu na leđima i donjem dijelu leđa - dvije zone koje je dio pričvršćen na muškarce. Bonus za sportaše: ovo izdanje je korisno za golfere, tenisače i ostale sportaše, ojačat će donji dio leđa i poboljšati fleksibilnost i ravnotežu.

Razina svjetlosti

Koso

Budi ravno. Pritisnite gimnastičku šipku na leđima. Nagnuti naprijed, a noge trebaju biti lagano savijene na koljenima, leđa je naravno savijena. Štap bi trebao održavati kontakt s glavom, leđima i stražnjim tijelima. Zaustavite čim štap padne ispod vaših stražnjica. U tom položaju popravite 20 sekundi, a zatim se vratite u stojeći položaj. Ponovite pokret još dva puta.

Kompleksna razina

Prosječna razina

ROMANSKI OTPREMNI ČELIK 1

Stajati na desnoj nozi i podignite medicinsku kuglu preko desnog ramena. Vratite se bokovima i spustite loptu dolje do unutarnje desne noge. Zaustavite se kada je torzo gotovo paralelno s podom, što je više moguće. Uvjerite se da leđa nije previše zakrivljena, a ne previše ravna. Ponovite kretanje obrnutim redoslijedom. Izvršite 12 ponavljanja, a zatim ponovite kretanje na lijevoj nozi.

ROMANSKO STACIJSKO PRVENSTVO 2

Izvršite ovu vježbu na isti način kao da postane potisak br. 1 (gore opisan), ali unesite jednu promjenu da biste je otežali. Na početku vježbe podignite loptu preko lijevog ramena i, nagnuto, spustite ga dolje i preko tijela. To će poboljšati vašu ravnotežu, koordinaciju, fleksibilnost i snagu. Izvršite 12 ponavljanja na svakoj nozi.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.