^

Zdravlje

Nos

Rhinorrhea u odraslih i djece: znakovi, kako liječiti droge?

Ako je normalno poziv rinitis rinitis (grč rhino -, nosa), zatim kao simptom što rinoreje, manifestira intenzivne tekućine otpuštanjem i uglavnom transparentan nazalnih sekreta, što doslovno teče iz nosa (grčkog rhoia -, protoka).

Boja iscjedka iz nosa: žuta do crne boje

Sjena, boja iscjedka iz nosa može se smatrati posebnim dijagnostičkim znakom koji vam omogućuje da brzo prepoznate prirodu, stupanj upale i njezinu prirodu - bakterijski ili virusni.

Chihanie

Među bezuvjetnih refleksa od rođenja polažu dodijeljenih zaštitnu reakciju, kao što su kihanje - jake naglog ispuštala zraka iz pluća preko nosne prolaze kojih dolazi nakon stimulacije nosnu sluznicu.

Česta kihanja

Česte kihanje može uzrokovati i normalne alergije i ozbiljnu bolest. Općenito, taj je postupak normalna refleksna zaštitna reakcija.

Svrab u nosu

Svrbež u nosu može gnjaviti osobu prehladom, udisanjem prašine ili drugih sitnih čestica, alergija itd.

Suhi nos

Ako imate stalnu suhoću u nosu, treba imati na umu da su vaše šanse za hvatanje infekcije koja se širi kapljicama u zraku praktički sto posto.

Liječenje nazalnog krvarenja

Najčešći uzrok nazalnog krvarenja kod odraslih je arterijska hipertenzija. Krvarenje nosa najčešće se javlja u pozadini hipertenzivne krize, koja zahtijeva imenovanje antihipertenzivne terapije.

Simptomi epistaxisa

Većina nosebleeds su single i može se zaustaviti s konzervativnim liječenje. Ponavljanje - krvari, ponavlja u ograničenom vremenskom razmaku koji krše opće stanje bolesnika zahtijeva liječenje u bolnici ORL, Uobičajenog - krvari, ponavlja nekoliko puta godišnje za dugo vremena.

Uzroci i patogeneza epistaxisa

Ovisno o uzrocima nastanka nazalnog krvarenja dijeli se na posttraumatski (uključujući kiruršku traumu) i spontanu. Spontano krvarenje nosa simptom je različitih patoloških stanja i bolesti koje mogu imati lokalnu i opću prirodu.

Krv iz nosa

Većina slučajeva pojavljivanja krvi iz nosa dolazi od krvnih žila smještenih na nosnom septumu. U relativno mladim ljudima (mlađim od 35 godina), krv iz nosa može se pojaviti iz vena koja se nalazi iza kolumele (septuma) predvorja nosa.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.