^

Prvi dani djeteta u školi: 9 korisnih savjeta za roditelje

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 19.10.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Prvi dani djeteta u školi uzbudljivi su ne samo za njega nego i za roditelje. Predškolsko dijete, a sada školarac, doživljava veliku promjenu u svojoj psihi i fizičkom stanju, jer se njegov dnevni raspored i dječji kolektiv radikalno mijenjaju. Kako se ponašati roditeljima školarca?

Korisni savjeti za roditelje školaraca

Savjet # 1

Vrijedi odabrati školu za svoje dijete, a ne za sebe. To je, prije svega, uzeti u obzir ne njezin status, već praktične vještine koje škola može dati djetetu. Te vještine mogu biti one kojima dijete ima sklonost. Na primjer, dijete voli sportove - odaberite školu s sportskom pristranosti. Ako voli jezike, nemojte se usredotočiti na fiziku, čak i ako su dječji roditelji nuklearni fizičari.

Savjet # 2

Da biste bili svjesni dječjih poslova, trebate prepisati raspored lekcija i poziva, zapisati brojeve kontakata nastavnika, detaljno saznati uvjete izobrazbe. Zato možete biti s vašim djetetom "u jednom rutu", razumjeti uvjete u kojima studira i kako.

Savjet # 3

Obratite pažnju na opterećenje djeteta i vrijeme na koje će njegovo pouke trajati. Zato mu možete pomoći da izračunava opterećenje i domaću zadaću, a također je svjestan je li dijete došlo iz škole na vrijeme, kasnilo ili se nekako vratilo kući prerano.

Savjet # 4

Odredite početno i završno vrijeme za klase kako biste izračunali koliko će dijete ustajati. Koliko vremena može potrošiti na lekcije, koliko - za doručak i večeru, i koliko - za igre na otvorenom. Imajte na umu da svaki dan dijete treba aktivno odmoriti najmanje tri sata i provesti barem jedan sat na otvorenom u večernjim satima.

Savjet # 5

Budite sigurni da razmjenjujete telefone s učiteljem svojeg djeteta i kažete joj o zdravlju vašeg sina ili kćeri, vašoj osobi, vašem temperamentu. Slažem se da stalno ostanete u kontaktu s njom, pa vas ona u svakom slučaju poziva, ako nešto nije u redu s djetetom.

Savjet # 6

Obratite pažnju na to je li prikladno smjestiti kuću kod kuće za vaše dijete. Stol i stolica trebaju odgovarati težini i visini djeteta. Stol ne smije biti okrugli, također brinuti o rasvjeti. Podučite svoje dijete pravu brigu za svoje radno mjesto - mora se pažljivo očistiti.

Savjet # 7

Konfigurirajte dijete da ga uvijek podržavate. Prekomjerno savršenstvo koje vas dvoje ne treba. Nije potrebno zahtijevati od prekomjerne populacije bebe, ali se istodobno naviknuti na organizaciju. Tako beba neće imati živčani slom, koji se neizbježno događa kod djece s povećanim emocionalnim i fizičkim stresom.

Savjet # 8

Postavite dijete i imajte na umu da prilagodba školi neće biti održana u dan ili dva. Taj proces traje od tri mjeseca do šest mjeseci. Stoga vaše dijete mora biti obvezno u teškim trenucima.

Savjet # 9

Ako dijete ne proučava koliko želite, nemojte ga zlostavljati ni kazniti, nego samo pomagati. Sva djeca imaju različite sposobnosti i brza razmišljanja, različite sklonosti. Stoga, nemojte se razočarati ako dijete nije izvrstan student. Glavna stvar je njegovo dobro zdravlje i stabilno emocionalno stanje. Postupno se sve oblikuje.

Prvi dani djeteta u školi mogu biti teški za bebu i za vas. Ali principi razumijevanja, organizacije i postupnosti još će donijeti plod.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.