^

Dijete - s biološkog stajališta - je stupanj razvoja osobe od trenutka njegova rođenja do kraja razdoblja puberteta, to jest do 17-18 godina. Dijete raste i razvija se u fazama od ranog do adolescencije, a svaka faza ima svoje osobine. Što znate o njima?

Znate li da je tijekom prve godine života dijete dodalo težinu gotovo 350% originalne mase njegova tijela? A povećanje rasta za 12 mjeseci - u usporedbi s rastom pri rođenju - je više od 45%? I znate li da petogodišnje dijete diše dva puta češće od bilo koje odrasle osobe? A kakva je razlika između takvih uobičajenih bolesti djetinjstva kao što su ospice i piletina? Kako povećati imunitet djece, a što ako vaše dijete zaostaje u razvoju od svojih vršnjaka? O svemu što se zainteresira za roditelje možete pronaći informacije u odjeljku "Dijete".

Popularni članci u ovom odjeljku

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.