^
A
A
A

Ženska dojka, kao erogena zona

 
, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Razgovarajmo o tome što ženska dama može zadovoljiti njezinog vlasnika i partnera ovog vlasnika iu našem običnom, punom brige i nevolja, života.

Europske i afričke kulture tradicionalno smatraju dojku važan erotski objekt. U isto vrijeme, na primjer, u Japanu prsa su široka zavoj, a ne skrenuti pozornost na to, a polinezijski-managiya to sasvim ravnodušan, s obzirom da nitko drugi osim za hranjenje dojenčadi uporabu, prsa br. Tko je u pravu?

U primatima, kao i svi dobro sjećaju, poprsja nedostaje, što ne utječe na laktaciju. Žena u dojenju također koristi samo žljezdano tkivo malog volumena, a ako ostavite samo njoj, dojka bi bila ravna, poput majmuna. Sve ostalo je masno tkivo i vezivni ligamenti koji ga pričvršćuju na rebra. Dakle, veza između dojke i reproduktivne funkcije, majčinstva, nema biološki karakter, ta je zastupljenost plod razvoja kulture. Grudi su jedinstveni rezultat seksualne selekcije u procesu evolucije, to je svojevrstan ukras, ali ako je u životinjskom svijetu muškarac obično veće boje, onda osoba ima "paun rep" koja je dana ženi.

Stav prema prsima može poslužiti kao neka vrsta pokazatelja "seksualnosti" društva. Na primjer, u Indiji, zemlji visoke seksualne kulture, Bayadera smatra glavni alat za zavođenje prsima, brinuo se o svom obliku uz pomoć posebnog svjetla drvenoj kutiji, ukrašen zlatom i dragim kamenjem. Naprotiv, u Europi u srednjem vijeku dojka je bila simbol iskušenja i skrivala se na sve moguće načine. Renesansna emancipacija seksualnosti čini "plodnu" dojku objekt klanjanja. Čak je i antika znala rez od haljine, u kojoj je poprsje dobilo povoljno. Renesansna moda ne samo da ga posuđuje, već istodobno maksimizira prsa. Grudi - izvor inspiracije za pjesnika, one su bijele poput slonovače, kao i Gospina dva brda, ili Sugar Loaf, izlaze iz prsluk, kao jedne od izlazećeg sunca, diže kao dva koplja, itd Ne zaostaju i slikari - Tizian, Raphael, Rubens, Rembrandt je napisao poznati eru žena s golim grudima (često - u obliku Bogorodice, skrb za dijete, jer muškarci vole zrele, dobro razvijena prsa). U XV i XVI stoljeću izgrađuju se brojne fontane u obliku žene od čijih dojki prskaju vodu i na blagdanu - vinu. Žene rekvizit prsima gornji dio ženske odjeće, punjene vatom, ukrašen bradavica prstenovi i posebne kape, povezati hrpe zlatnim lancima visio s križevima i nakita. Marija Medici izumila je stil haljine, u kojem su na vrhu izvedeni dva kružna izbočenja, tako da je prsa gotovo skakala iz njih. U Veneciji, gdje je bila uobičajena da bi gospođa sakrila svoje lice na ulici pod maskom ili zavjesom, njezine se grudi sigurno prikazivale.

Moda XVIII stoljeća, bez gubljenja interesa u prsima, značajno mijenja. Sada ne hrani majčinu dojku, već poprsje koja služi isključivo volju. I u elegantnoj literaturi, iu slikarstvu, nalazimo bezbrojne slike dojke, ali ne i gol, ali uklonjene, a ta je razlika značajna. Čak je i grupa dojka bila izložena - Marie Antoinette je priznata kao pobjednik u toj nominaciji, nakon čega je mali Trianon ukrašen zdjelom od voća koji je reproducirala oblik dojke. XVIII stoljeće, mi smo dužni izumom umjetne dojke - napravljena od voska, a zatim izrađena od obojene kože s obojenim žilama. Uz pomoć posebnog proljeća mogla je "ustati i padati, pronaći tajnu vatru koja ga gori".

U XIX stoljeću, u skladu s pogledom na promjene u seksualnosti grudi početi ponovno razmotriti simbol majčinstva, nastavak života, koji, naravno, preuzima njegov sjaj. Doba dekadencije ukinuo sve vrste cjelovitih i naprednih oblika, ali sakriti poprsje dalje u potpunosti ne uspije, jer ovaj put su žene počinju da se uključe u sport, nositi dobro brtvi pulover, koji naglašavaju ne samo oblik grudi, ali i svaki od svog ljuljanja. Osim toga, konzervativni ljudi ne idu napustiti stare postavke, i traže da ih molim žena uzme torbicu za potporu industriji sredstvo za postizanje „savršeni poprsje”, „lijepa, dopunjavanje forme”, itd Početak XX stoljeća obilježila procvat proizvodnje pilule Orientales - „orijentalni pilule”, masti i pneumatske uređaje za progib grudi masaža. Međutim, prema povjesničarskoj primjedbi, "samo torbicu trgovca dobiva elastični oblik zahvaljujući takvom sredstvu".

Već je naše vrijeme donijelo inovaciju u borbi za poprsje - injekcije silikona u područje mliječnih žlijezda. Ali ova metoda je izazvala različite komplikacije, a sada, u pravilu, implantacija u prsa mekih tankih plastičnih segmenata ispunjena silikagelom. Kao rezultat ove operacije, grudi povećavaju veličinu, zadržavajući elastičnost i prirodni oblik. Međutim, uz dizanje, i uz uvođenje implantata, refleksna reakcija dojke može biti smanjena.

Moram reći da ova reakcija ne ovisi o veličini. Prvo, prsa nije erogena zona u svih žena, a kao drugo, sposobnost da se uzbuđen sa stimulacijom inherentne u prsa i dalje ravna prsa, a vlasnici grudnjaka DD. Tako milovati grudi i bradavice prstima trepavice ili člana glavu, lizanje i grickanje njihovo moguće postići orgazam ne manje svijetla od normalnog koitusa. Štoviše, u Indiji je poznato davno (pod imenom "narvasadat"), a nedavno je zahvaljujući raznim priručnicima postalo poznato i imamo intra mammae - odnos između grudi. Hindusi su vjerovali da je ova metoda dobra nakon razdvajanja za nekoliko dana, ako ljubavnici žele izbjeći začeće. Pretpostavljeno je da se dio ejakulata koji sadrži zrelo sjeme prvo izbacuje, a potom i sjeme nedovoljne zrelosti, dakle, sigurnije. Kada koitus unutar cista istovremeno sa stimulacijom partnera grudi može masirati klitoris rukom ili palac koji će samo pogoršati ugodne senzacije i svjetlinu orgazma.

Imajte na umu da iako je tzv „bradavica erekciju” - jedan od objektivnih znakova orgazma za većinu žena, ne treba uzeti u obzir propisano znak uzbuđenja. Partner je korisno znati da kod nekih žena grudi je jedan od snažnijih erogena zona, a da su mnogi na kraju ciklusa kada su grudi nabubri i često bolne bradavice postaje posebno osjetljiva, pa je bolje da stimulira jezik i sa velikom pažnjom.

Tim više jer je dojka treba žene, ne samo zbog dojenja i seksualnog užitka, ali i za bilo kakve društveno značajnih predmeta i postignuća, koja ima prekrasan Nekrasov je rekao: „sve podnosim, kao i širok, jasno hranjenje će utrti put sam”

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.