^
A
A
A

Klimatolozi: Globalno zatopljenje će usporiti u idućih deset godina

 
, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

20 September 2011, 11:01

Matematički modeli klimatologa pokazuju da će sljedećih deset godina usporiti globalno zagrijavanje i temperatura će se stabilizirati. Takvi klimatski ponašanja znanstvenici pripisuju prisutnosti apsorptivne sposobnosti oceana.

Gerald Meel i njegovo osoblje razvili su pet opcija za budućnost našeg planeta na temelju računalnog modela koji uzima u obzir interakciju između atmosfere, oceana i kopna.

Rezultati istraživanja pokazali su da će do kraja stoljeća temperatura zraka porasti za nekoliko stupnjeva, ali ne postupno, već s prekidima. Ovi prekidi odsustva povećanja temperature povezani su s apsorpcijom dodatne topline uz ocean.

Istraživači su pokazali da će u razdobljima pauze ogromni slojevi oceanske vode na dubini od 300 metara i niže zagrijati 20% više nego obično. U ovom slučaju, manje ribnjake i gornji slojevi zagrijavaju slabije.

Tijekom tih razdoblja, temperatura površinskog vodenog sloja će se smanjiti u tropskom dijelu Tihog oceana i porasti na sjevernije širine, što snažno podsjeća na El Niño.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.