^

Kako estrogeni utječu na promjene oblika?

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 17.10.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Jeste li znali da ženski hormoni estrogena mogu utjecati na više od 400 funkcija tijela? I tako da može promijeniti i obrise lika, raspoloženja i cjelokupnog blagostanja. Više o učincima estrogena na žensko tijelo

trusted-source[1], [2], [3]

Estrogeni i težina

Ako tijelo ima dovoljno estradiola, težina žene neće se mijenjati, kao što se događa u odsutnosti tog hormona. Studije koje su nedavno provedene potvrđuju da je to estrogen koji aktivno sudjeluje u normalizaciji metabolizma i kao posljedica normalizacije težine.

Želite li znati što se događa kada žena prestane ili gotovo prestane razviti estradiol? U pravilu, to se događa u razdoblju prije menopauze kasnije.

Kako estrogeni utječu na promjene oblika?

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Dakle, pri niskim dozama estradiola ...

  1. Na površini unutarnjih organa i oblika masnih naslaga abdominalne šupljine, a težina se značajno povećava. S druge strane, masno tkivo također proizvodi hormone - estrone i androgene, povećava razinu kortizola - hormon stresa.
  2. Svi ti hormoni u zajednici mogu uzrokovati rizik od dijabetesa. Oni također negativno utječu na funkcioniranje kardiovaskularnog sustava, kao i na pluća. Povišene razine estrogena i androgena također mogu izazvati rak dojke.
  3. Mišićno tkivo sa smanjenim dozama estradiola postaje mekše i vrlo je teško. Masnoće ispod flastera na bokovima i stranama postaje manje gusto, ljudska koža izgleda saggyna, neelastična.
  4. Ako se razina estradiola smanjuje, razina kortizola žena postaje veća. Povećana razina stresa. Iz ovog masnoća u tijelu postaje sve više.
  5. Smanjenje proizvodnje estradiola, tijelo istodobno povećava razinu kortizola. Iz toga, štitnjača počinje proizvoditi manje hormona. Rad shchitovidki može biti slomljena.
  6. Kada je estradiol u tijelu manji, inzulin se proizvodi više, ali tijelo ga ne percipira. I to potiskuje stvaranje šećera u krvi. Kao rezultat toga, masni naslage postaju sve veće - žena se oporavlja, a ne razumije razloge.
  7. Kada estradiol u tijelu postane manje, to možete primijetiti na strukom. Masne naslage pohranjene su prvenstveno tamo. To je zbog povećane proizvodnje hormona androgena i porasta razine inzulina u krvi.
  8. Zbog smanjenja razine estradiola žena može imati nesanicu. Ogromna činjenica: što je još gore osoba spava i više nemirno svoj san, to više inhibira hormone rasta. Ako je kraći: lošiji san - sve se gori. Ovo je vrlo važno za tinejdžere tijekom razdoblja menstruacije. Hormoni rasta, tromo razvijeni, inhibiraju metabolizam i stimuliraju proizvodnju masti na stranama i struku.
  9. Ako hormoni rasta nisu dovoljno u tijelu, mišićno tkivo postaje izgubljeno i postaje slabo, a masnoća, naprotiv, aktivno se akumulira. Mišićna masa je vrlo slabo obnovljena.

Da biste izbjegli takve ozbiljne posljedice za dobrobit, težinu i raspoloženje, važno je kontrolirati razinu estrogena u tijelu. Konkretno, estradiol. S vremenom idite na endokrinolog i budite dobri.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.