^

Osnove zdravog obroka

Jabuke za pankreatitis: pečene, svježe, sušene

Dijagnoza pankreatitisa čini da imate poseban pristup prehrani, jer. O tome u velikoj mjeri ovisi dobrobit bolesnika. Istodobno, mnoga ograničenja u hrani svode se na nedovoljan unos korisnih tvari nužnih za njegovo funkcioniranje, a kojima voće obiluju.

Čokolada za gastritis

U nekim slučajevima čokolada postaje zabranjeni desert. Čokolada za gastritis je iz ove kategorije proizvoda. Zašto?

Povrće za pankreatitis: preporuke nutricionista

Posebnim pristupom prehrane koristi se i povrće koje može biti prisutno u prehrani – u slučaju akutne upale, njezine remisije ili kroničnog oblika pankreatitisa.

Može li se gulaš s gastritisom?

Za bolesnike s gastritisom najprikladnije metode termičke kulinarske obrade hrane tijekom kuhanja su kuhanje (uključujući kuhanje na pari) i dinstanje.

Češnjak za gastritis

Opća preporuka za dijetnu prehranu kod upale želučane sluznice je izbjegavanje jesti hrane i pića koja ju obično nadražuju, a jesti sirovi češnjak kod gastritisa također se u većini slučajeva ne preporučuje.

Krompir za gastritis

Krumpir je neophodan proizvod za bolesnike s gastritisom. Prehrana tijekom pogoršanja bolesti trebala bi biti iznimno cjelovita i istodobno štedljiva.

Pića za pankreatitis: što može, a što ne?

Pića su, kao i hrana, vrlo važna za upalu gušterače. Lavovski udio uspjeha liječenja i normalnog blagostanja u budućnosti ovisi o pravilnoj prehrani, u kojoj ima mjesta za daleko od svih pića. Oni mogu i pomoći bolesnom organu i naštetiti mu. Što je moguće, a što nemoguće s pankreatitisom?

Mesni proizvodi za pankreatitis: što može, a što ne?

Kod pankreatitisa ne igraju važnu ulogu samo namirnice, već i način na koji se kuhaju, temperatura hrane, veličina porcija i učestalost uzimanja.

Slatkiši za pankreatitis: što može, a što ne?

Ponekad je teško odreći se omiljene hrane u korist zdravlja. Slatki zub je zabrinut zbog pitanja, što može, a što ne može biti slatkiše s pankreatitisom?

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.