^

Kratko razdoblje trudnoće

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 20.11.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Postoje dani kada se žensko tijelo, u doslovnom smislu, počinje ponašati defiantly. Iz nekog razloga, želite jesti haringa i, naravno, s pekmezom, ili iznenada, "povući" na slani krastavac. A žene koje su doživjele životno iskustvo i djevojke koje nemaju pojma o promjenama sudbine, znaju da najkraće razdoblje trudnoće može uzrokovati velike promjene u ženskom tijelu.

I doista, od trenutka oplodnje u tijelu postoji restrukturiranje hormonskog podrijetla, što podrazumijeva promjenu uobičajenih preferencija u okusu. Postoji nekoliko znakova na kojima se može shvatiti da postoji maleno razdoblje trudnoće: 

 • neobične preferencije ukusa; 
 • povećana osjetljivost dojke, oticanje, bol u bradavicama prsnog koša
 • odsutnost menstruacije dulje od tjedan dana od datuma dospijeća; 
 • loše zdravlje, slabost u pratnji mučnine, povraćanje, uglavnom u jutarnjim satima; 
 • kratko razdoblje trudnoće dovodi do brzog umora tijela, pospanosti; 
 • nemotivirana razdražljivost, surovost, nerazumna uzbuđenja i strah; 
 • učestalo mokrenje; 
 • test trudnoće je dao pozitivan rezultat; 
 • Krvni test za korionski hormon obilježen je troznamenkastim indeksom; 
 • Stroj za ultrazvučno učvršćuje zbijenost u zidu maternice - to ukazuje, ali imate mali period trudnoće.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Seks i mali period trudnoće

Mnogi bračni parovi, posebno oni koji čekaju svoje prvo dijete, pitaju se je li moguće nastaviti intimnu intimnost nakon početka trudnoće. Ne postoji jednoznačan odgovor, samo liječnik koji promatra trudnoću može reći . Ako nema problema koji mogu dovesti do prestanka trudnoće, nema ženskog tijela, ništa ne sprječava muškarca i ženu da nastave aktivni seksualni život. Ako postoje čak i najmanji sumnje na poremećaj trudnoće, sve vrste naprezanja treba napustiti.

Kratko razdoblje trudnoće vrlo je kritično i samo roditelji mogu odlučiti što je važnije - seksualni odnosi ili novo rođeni život. S povoljnim udruženjem trudnoće, šteti fetusu, za vrijeme intimne blizine gotovo je nemoguće. Veličina embrija je i dalje vrlo mala, maternica je povećana, ali ne i kritična. Ograničenja su, naprotiv, psihološka. Budući tata, zabrinut je mnogo više od moje majke, ponekad se bojao da je još jednom dodiruju. Stoga, sa pitanjem, možete imati seks, ako imate malo razdoblje trudnoće ili se suzdržite - idite do liječnika, ne trebate neovisnu aktivnost.

Ipak, liječnici i psiholozi preporučuju da ne odbace užitak, jer je trudnoća prirodni proces i ne biste se trebali bojati toga. Aktivni seksualni život tijekom trudnoće osigurava potrebnu količinu hormona ženskom tijelu, trenira mišiće male zdjelice, što je vrlo korisno u vezi s budućim rađanjima. Za plod koristi, više od štete. Uzimajući zadovoljstvo od emocionalne pozadine majke, dijete dobiva i dio hormonskog make-upa u obliku endorfina, hormona sreće.

Zašto testovi trudnoće "ne rade"?

Moderne žene već su navikle na činjenicu da se pješačka udaljenost, u bilo koje doba dana, u bilo kojoj ljekarni, može dobiti test za određivanje trudnoće. Testovi vjere su gotovo nepobjedivi. Međutim, testovi ne mogu uvijek "dati" pozitivan rezultat, unatoč činjenici da već postoji mali period trudnoće.

Takve "pogreške" mogu se odnositi na kvalitetu kupljenog testa. Princip testiranja za određivanje trudnoće temelji se na "hvatanju" hormona u ženskom urinu. Možda neke proizvodne tvrtke, jednostavno, spremaju na reagense i proizvode, dakle, ne testove kvalitete. Za veću točnost rezultata, vrijedno je nabaviti tri testa različitih tvrtki i različitih kategorija cijena. Ako imate sumnju na kratko razdoblje trudnoće, istodobno provjeravate svoje sumnje s tri testa, povećat ćete postotak vjerojatnosti dobivenih podataka.

Drugi razlog da test trudnoće može dati negativan rezultat je vrijeme testiranja. Najveći sadržaj hormona, kada još postoji mali period trudnoće, nalazi se u jutarnjem urinu, što je više mokrenja, manji postotak hormona ostaje. Stoga provođenje testiranja trudnoće u večernjim satima može dati negativan rezultat, a ponovljeni test koji se izvodi ujutro dati će dvije ružičaste pruge.

Ne možete isključiti takvu mogućnost kao odsutnost trudnoće. Nakon zakašnjenja mjesečnog, malo uobičajenog vremena, svaka žena počinje sumnjati u svoje tijelo da nešto nije u redu. Prva stvar koja dolazi na pamet je napraviti test trudnoće. Negativni rezultat može se smiriti ili izazvati novu sumnju. U ovom slučaju bolje je vidjeti liječnika i uzeti krvni test za korionski gonadotropin.

Uzroci pobačaja u malom razdoblju

U zdravom tijelu, žene su sve uređene i predisponirane da dobiju oplođeno jaje, a vrlo je teško uzrokovati prirodni prestanak trudnoće. Ali ne možete potpuno isključiti takvu mogućnost. Osim toga, kao što pokazuje praksa posljednjih godina, pobačaj se javlja češće kad žena ni ne primjećuje malu trudnoću. To je moguće, ako postoje fiziološki poremećaji u tijelu, ili emocionalni slom.

Pobačaj može rezultirati: 

 • hormonalni poremećaji; 
 • prisutnost fizičkih ili fizioloških abnormalnosti u tijelu (pobačaji, pobačaji, kirurške intervencije u zdjelici); 
 • tumorske neoplazme u maternici (fibromi, fibroidi); 
 • infekcija genitourinarnog sustava; 
 • veliki fizički napor (skakanje na visoku nadmorsku visinu, podizanje gravitacije); 
 • Prekomjerni napon živaca;
 • uzimanje lijekova, u bilješkama, trudnoća je navedena kao kontraindikacija za primanje; 
 • upalne bolesti u uterusu (endometrioza).

trusted-source[9], [10], [11]

Prirodna ljepota trudnica

Trudnoća ne mijenja promjene u tijelu, a izvan nje također se znatno transformira, doslovno od prvih dana, nakon otkrića "zanimljive situacije". Kratko razdoblje trudnoće dovodi do pojave sjaja u očima i visokih duhova. Oblici tijela dobivaju okrugle, mekane oblike. Trudnica je lijepa s njezinom prirodnošću. Čak i pigmentacijske točke na licu, čije formiranje se ne može uvijek izbjeći, neko vrijeme postaje nedostatak, već dodatni udar u portretu pravoj ženi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.