^

Posuda za kožu lica

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 20.11.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Vaskularni sustav kože je vrlo složen. No, treba reći nekoliko riječi o tome jer mnoge kozmetičke postupke i postupke imaju za cilj "poticanje cirkulacije krvi", "toniranje i jačanje posuda kože", itd. Nekoliko kozmetičkih nedostataka ima vaskularno podrijetlo, na primjer vaskularne zvjezdice, ustajuće mrlje nakon upale, "crveni nos" itd.

Koža je skup živih stanica (stanice epidermisa, dermisa i subkutano su masti), međustanične tvari - aktivnost stanica proizvoda (npr kolagen, hijaluronska kiselina, međustaničnih lipida iz stratum corneum) i neživi strukture (rožnati skale). Kako bi utjecali na žive stanice, potrebno je vremena, budući da se životni sustavi polako mijenjaju. Brza promjena u živom sustavu znači uništenje ili stanje šoka.

Međutim, struktura koja se sastoji od neživih elemenata, tj. Stratum corneuma, može se mijenjati. Na primjer, možete ga zasititi vlagom tako da se nabubri, možete ga masirati s masnoćom tako da bude glatka, možete ga djelomično izvaditi itd. Sve to će dovesti do brzih i vidljivih promjena izgleda kože - ponekad za nekoliko minuta.

Promjene koje žive strukture prolaze, to je teže primijetiti, jer se javljaju tjednima, mjesecima ili čak godinama. Stoga, kako bi se razumjelo ono što stvarno radi za kožu ovaj ili onaj kozmetički, njegovi učinci trebaju biti podijeljeni u dvije skupine - učinke izloženosti kožnim stanicama i učincima na stratum corneum. Moram reći da je ovo vrlo težak zadatak. Pa ipak, može se u velikoj mjeri riješiti ako znate kako duboko određeni kozmetički sastojci mogu prodrijeti u kožu, oni će djelovati na različite strukture kože, koja se susresti na putu, i na neki način ili druge promjene u unutarnjem životu kože ogleda na njegov izgled.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Liječenje vaskularnih zvijezda na licu

Najviše uvredljiva stvar, pogotovo žena, kada se paukove vene pojavljuju ne samo na nogama već i na licu. Postoje alternativni načini pomoću kojih je moguće napraviti neočekivane već nastale zvjezdice i znatno stvaranje kočnica novih.

Masline voća i povrća

Marelica Maska: Tijelo od 4 marelice nanosi se na kožu lica 10-15 minuta. Uklonite masku vlažnom pamučnom podlogom ili salvete, a zatim ponovno oprati losionom.

Maslina breskve: razdijelite breskvu na pola. Obrišite kožu lica s jednom polovicom breskve. Nakon 20 minuta, operite sok od breskve s vodom. Preporučljivo je nanijeti masku ujutro, 1 sat prije odlaska iz kuće.

Banana maska: slomite bananu i nanesite nastalu želučanu vodu na lice. Nakon 20 minuta uklonite masku pamučnim diskom navlaženim u hladnoj vodi.

Mask ribizli: kako biste je trebali iscijediti sok od tih bobica. Dobro je upijati u rezultirajuću sokovu gazu ili čistu pamučnu tkaninu. Nanesite na lice i pričekajte 10 minuta. Zatim oprati trag maske s vodom, na sobnoj temperaturi.

Maska kozeta: trebate svježe iscijeđen sok od 1 krastavca, srednje veličine i gaze tkanine, presavijeni u nekoliko slojeva. Vlažna gaza u sok od krastavaca nanosi se na lice. Nakon 20 minuta isprati lice vodom.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.