Liječenje glaukoma

Kapi za oči za glaukom i očni tlak

Razmotriti učinkovite lijekove za glaukom, pravila za njihovu uporabu i indikacije za uporabu.

Vježbe za vid

Kao što se može vidjeti iz statistike, u svijetu svaka treća osoba ima slab vid. Međutim, za neke probleme s vidom (astigmatizam, kratkovidost, hiperopija) sve se može ispraviti uz pomoć posebne gimnastike.

Kasne komplikacije kirurškog liječenja glaukoma

U većini slučajeva, antiglaukomatni filtriranje djelotvorni su u smanjenju intraokularnog tlaka, sigurni su, ali ne uvijek besprijekorni.

Liječenje primarnog glaukoma otvorenog kuta

Svrha praćenja bolesnika s primarnim otvorenim kutnim glaukom je održavanje ili poboljšanje stanja. Liječnik i pacijent zainteresirani su za funkcionalno očuvanje pacijentovog organa vida kroz cijeli život

Liječenje zatvorenog kuta glaukoma

Ozračavanje irisa i zatvaranje kuta prednjeg sloja zbog pupillarnog bloka dovelo je do oštrog povećanja intraokularnog tlaka i razvoja sekundarnog glaukoma u bolesnika s uveitisom.

Ciklo-destruktivne operacije u glaukoma

Nekoliko tehnike koje se koriste za tsiklodestruktsii: beskontaktno transscleral cyclophotocoagulation (DSC) tsiklokrioterapiyu, kontakt transkleralnuyu DSC, DSC i transpupilarna endoskopske cyclophotocoagulation.

Tehnika Bezhu: trabekulektomija s laksativnim šavovima

Ovaj članak predstavlja tehniku za trabekulektomiju pomoću laksativnih šavova za šivanje sklera. U početku, napravite malu L konjuncijsku dužinu od 4 do 2 mm na udaljenosti od 1-2 mm od udova.

Drilling uređaji za glaukom

Pražnjenje aparata u glaukoma - tekuće ili cjevaste odvođenje struje - koristi se smanjuje intraokularni tlak u bolesnika s nekontroliranim glaukomom čiji fistuliziruyuschaya rad pomoću antimetabolita su bili neuspješni ili imaju malo šanse za uspjeh.

Trabekulektomija i liječenje glaukoma

Trabekulektomija smanjuje intraokularni tlak, jer tijekom operacije stvara fistulu između unutarnjih dijelova oka i subkonjuktivalnog prostora s formiranjem filtracijske podloge.

Selektivna laserska trabekuloplastika

Pulsirajući dvostruki neodimijski aluminij-itrij granatni laser (AIG) primijenio je Latinu 1998. Godine s trabekuloplastikom. Namijenjen je selektivnom djelovanju na pigmentno tkivo i smanjenje nuspojava.

Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Sva prava pridržana.