Povrće

Krastavci za gastritis: svježi, kiseli, ukiseljeni

Unatoč obilju korisnih svojstava, krastavci se ne preporučuju za gastritis. Potrebno im je puno želučanog soka, a oboljeli organ nije u mogućnosti pružiti ga. Uz to, s povećanom kiselošću, višak solne kiseline može dovesti do razvoja ulceroznog procesa.

Bundeva za atrofične i gastritis s visokom kiselošću

U slučaju poremećaja u probavnom procesu kod pacijenta, neizbježno postoji dvojba je li moguće jesti buču s gastritisom. Doista, čak i njegove najkorisnije osobine mogu prouzročiti neadekvatnu reakciju želuca i pogoršati patološki proces.

Gastritis rajčice: svježe, pirjano, pečeno

Plodovi rajčice važan su izvor ishrane za cijelo stanovništvo svijeta. Njegova se svjetska proizvodnja procjenjuje na oko 159 milijuna tona, a prosječna godišnja potrošnja svježih rajčica je 18 kg po Europljanu i 8 kg po stanovniku u Sjedinjenim Državama.

Krompir s hiperacidnim i hipoacidnim gastritisom

Za mnoge je krumpir drugi kruh, bez njega su prva jela nezamisliva, sastavni su dio mnogih salata, popularno je prilog pa ga samo ozbiljna bolest može isključiti iz naše ljudske prehrane.

Luk luk

Nemoguće je zamisliti kuhanje bez luka, a mnogi ga vole i samo sirovi kada su u pitanju salo ili boršč. Međutim, nije svako zdravstveno stanje omogućuje korištenje ovog povrća.

Prednosti i štete gljiva

Uostalom, mnoge majke znaju da je ovo vrlo teška hrana za želudac, a dijete neće biti bolestan nakon što koristi majku gljiva? Pitanje je vrlo složeno i sve ovisi o tome koje gljive treba jesti i u kojem obliku.

Rajčice s kroničnim pankreatitisom: svježe, kuhane i pirjane

Često, sve naše kulinarske sklonosti previde određene patološke procese u tijelu, pogotovo ako se tiče organa probavnog trakta.

Svježe, pirjano i kiseli kupus s gastritisom: jela i recepti

Teško je naći osobu koja ne bi bila uznemirena barem jednom u svom životu takvim manifestacijama kao što su težina u želucu, bol, eructation, žgaravica.

Krastavci u pankreatitisu: je li moguće ili ne?

Dijagnoza "pankreatitisa" povezana je s mnogim gastronomskim ograničenjima, tk. Je poraz tkiva gušterače, uzrokovan upalom organa.

Povrće koje povećava imunitet

Češnjak ne samo da potiče zaštitne sile: na osnovi se pripremaju lijekovi koji se smatraju pomlađivanjem i produljenje života. Povrće se kombinira, uključujući med.

Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Sva prava pridržana.