Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Kako odabrati pravi čaj?

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 16.05.2018

Jeste li znali da u prosjeku svaka osoba pije 15 litara čaja mjesečno, a tijekom godine više od 160 litara? To potvrđuje činjenicu da danas čaj postaje najvrsniji kult, posao i nastavlja održavati stabilnu popularnost među ljudima bilo kojeg spola, dobi i nacionalnosti. Međutim, često se mnogi žale da u svojim gradovima nema trgovina gdje možete kupiti čaj ili kavu visoke kvalitete. Let's shvatiti gdje kupiti težinu čaja u Kijev trgovinama, au drugim gradovima Ukrajine ...

Kako kupiti ili naručiti čaj bez razočaranja u kupnji?

Ako kupujete crni ili zeleni čaj u uobičajenim prodajnim mjestima ili online trgovine za kavu i čaj, naći ćete vrlo poznati natpis: «Made in China» i mislim da je ovaj čaj unese izravno iz Kine uz čaj zemlji, gdje uzgoju čaja grma i proizvodnje čaj-nacionalno poslovanje, a ne bi trebalo biti nikakve sumnje o njegovoj kvaliteti, pogrešno ste.

Zapravo, ovaj natpis pokazuje da imate lažnu.

Na ambalaži stvarno kvalitetnog čaja, zloglasni "Made in China" ili "Made in India" nikada neće biti naveden.

U Kini, čaj poslovanje je na čelu s "Kina nacionalni uvoz i izvoz tvrtke Tea i lokalnih proizvoda". Njegovo ime označeno je pakiranjima s kvalitetnim čajem.

Ovaj Cejonski čaj može se razlikovati po slici lava na paketu i natpis "Pakiran u Šri Lanki".

Kutija indijskog čaja pronaći sliku u obliku lavlje glave i šestara, kao i natpis „Davenport» i «A Toch» - onda ste definitivno će biti sigurni da je pred vama kvalitetan proizvod.

Dobar zeleni ili crni težinski čaj kupuje se od proizvođača iz Indije, Kine, Šri Lanke, Indonezije, Japana, Gruzije, Azerbajdžana. Ako odlučite naručiti aromatizirani čaj, tada se isporuke najbolje izvode iz Njemačke, Engleske, Danske ili Nizozemske.

Gdje kupiti težinu čaja?

Kvaliteta, naravno, u specijaliziranim prodavaonicama ili online trgovini!

Pa, ako u potpunosti vjerujete prodavaču, ali još bolje možete samostalno razlikovati kvalitetu čaja od krivotvorenja. Prije svega, sjetite se da težina čaja nije vino, ali zbog toga što je stariji, to je još gore. Ako se čaj čuva duže vrijeme, souring počinje biti dan s sijenom. Stoga je bolje kupiti crni ili zeleni čaj jeftin, ali više svjež nego elita, ali ustajao. Čaj se također može odrediti pakiranjem. Bez obzira na to kupujete li čaj u gradskim trgovinama ili na internetu, trebalo bi ga pakirati ne samo u kartonskoj kutiji, već iu plastičnoj vrećici ili foliji. Najbolje od svega, čaj zadržava svojstva u vakuumskom pakiranju. Ako čajna trgovina u Kijevu nudi čaj po težini, spremnik u kojem se čuva ponderirani čaj trebao bi biti neproziran, jer Sunčeve zrake su destruktivne za listove čaja.

Osjetite težinu čaja!

Dobar čaj trebao bi biti teški, šuplji i gusti. Međutim, lišća čaja trebala bi se lako slomiti i usitniti u prah. Ako se to ne dogodi, najvjerojatnije se u procesu čaja ne suše i uskoro će se pogoršati.

Pregledajte čaj koji ćete naručiti ili kupiti. Da biste to učinili, možete staviti listove čaja na posudu. Obavijest koliko je velikih i malih listova kao rezultat toga ispostavilo. Naravno, pojavit će se prašina čaja, ali to ne bi trebalo biti previše - idealno je da čaj na tanjuriću bude veliki list (otprilike 90% ukupne količine smjese).

Naravno, ako kupujete čaj putem interneta, nemoguće je provjeriti kvalitetu čaja vanjskim znakovima. Međutim, ako ga kupite u trgovinama u Kijevu i drugim gradovima Ukrajine, obratite pažnju na boju lišća: ako težina čajeva izgleda dosadno, tada se njegova visoka kvaliteta može zaboraviti.

Čaj treba čuvati i pakirati u odvojenim prostorijama, zbog toga bi se trebala isključiti blizina snažnih tvari. Stoga, ako miris čaja ne bude dodan karakterističnim mirisima za njega, odustati od takve kupnje.

Što ako ste kupili ponderirani čaj preko interneta?

Potrebno je provjeriti kvalitetu čaja tijekom pečenja!

Infuzija je zamagljena, a listovi su tromi? Idite na predstavnike tvrtke od koje ste kupili ovu težinu čaja kako biste vratili kupnju - sigurno je da se čajni biznis obavlja kršenjem svih normi. U sadašnjem čaju infuzija je prozirna i čista, a kod lišavanja lišća se otvaraju.

Gdje mogu kupiti čaj visoke kvalitete?

Dugo možete razgovarati o tome što odabrati i naručiti težinu čaja: zelena, crna ili montažna - svaka od njih ima svoje osobine i to je stvar ukusa. A što se tiče mjesta na kojima je kupljen čaj, danas je posao čaja postao dio ne samo pravih, već i virtualnih života.

Jedini savjet: kako ne biste pogriješili i kupili kvalitetan čaj, koristite usluge pouzdanih dobavljača i prodavača čaja, a potom će ovo piće molimo, dajte veselje i dobro raspoloženje!


Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Sva prava pridržana.