^

Zdravlje

Wartner olovka za uklanjanje bradavica

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 22.05.2022
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Uobičajena infekcija kože različitim tipovima humanog papiloma virusa (HPV) dovodi do pojave dermatoloških defekata, koji se obično nazivaju bradavicama. U rješavanju ovog problema može pomoći alat kao što je Wartner olovka za uklanjanje bradavica.

Indikacije Wartner olovke

Svrha aplikatora Wartner Wart Pen (proizvođača Pharmaspray BV, Nizozemska) je samostalno (kod kuće) uklanjanje uobičajenih bradavica (verruca vulgaris) na koži ekstremiteta, uključujući plantarne bradavice (verruca plantaris).

Slično, indikacija za korištenje Wartner Cryotherapy Wart Remover (proizvođač - Omega Teknika, Irska) ili Wartner cryo za bradavice.

Otpustite obrazac

Izlazi Wartner Verruca & Wart Removal Pen uređaj - olovka ili Wartner olovka za nanošenje bradavica metodom kiselo-tekućina. Gel koji se nalazi u Wartner uređaju je sastav s TCA – koncentriranom triklorooctenom (trikloretanskom) kiselinom, koja cauterizira tkivo bradavice i uzrokuje dugotrajnu deskvamaciju (ljuštenje).

Drugi oblik antiverukoznog sredstva ove marke je Wartner cryotherapy (Wartner cryo) - aerosol (cilindar s aplikatorom); zamrzava te tvorbe na koži (smrzavanje do -50°C). Ova temperatura se postiže isparavanjem mješavine plina DMEP (dimetil eter + propan) sadržane u balonu, koja se u obliku pjene nanosi aplikatorom na površinu bradavice, što dovodi do izravnog oštećenja stanica keratinocita i njihovih nekroza.

Doziranje i administracija

Ova sredstva se koriste izvana. Upute za Wartner i Wartner Cryo olovke detaljno opisuju kako ih koristiti, a proizvođači opetovano naglašavaju važnost poštivanja ovih pravila.

Za određivanje točne količine gela za nanošenje na bradavicu, aplikatorska olovka ima okretni mehanizam. Kada prvi put koristite Wartner olovku - kako biste je potpuno napunili gelom - trebate okrenuti gumb na vrhu uređaja do kraja u smjeru kazaljke na satu (sve dok se ne pojavi kap). Jedna kap je dovoljna za liječenje jedne bradavice srednje veličine. Gel se nanosi dva puta dnevno četiri dana za redom (ako je bradavica mala, dovoljno je jednom); gel se apsorbira u tkivo bradavice u roku od četvrt sata (to jest, ovo vrijeme je potrebno za sušenje).

Koža koja se ljušti (koja se obično ljušti oko tjedan dana) može se isprati toplom tekućom vodom. Nakon nestanka bradavice ostaje ružičasta mrlja regenerirane kože koja će se s vremenom vratiti u normalnu boju.

Nakon pritiska na ventil Wartner cryo aplikatora (koji ne smije biti duži od 3 sekunde), treba održati pauzu od 20 sekundi, nakon čega se na površinu bradavice nanosi hladna pjena (20-40 sekundi). U isto vrijeme bradavica pobijeli, a javljaju se i blagi trnci, a ispod bradavice se pojavljuje pustula (mjehur).Jedna bradavica uz pomoć Wartner Cryo može se zamrznuti najviše tri puta – u razmaku od 14 dana nakon svakog zahvata..

 • Aplikacija za djecu

Korištenje ovih sredstava za djecu moguće je tek nakon što navrše četiri godine.

Koristite Wartner olovke tijekom trudnoće

Ovi lijekovi za uklanjanje bradavica ne koriste se tijekom trudnoće i dojenja.

Kontraindikacije

Prema službenim uputama, Wartner olovka i Wartner cryo kontraindicirani su za korištenje:

 • za uklanjanje bradavica lokaliziranih na licu, u pazuhu i ingvinalnoj regiji; papiloma na sluznicama; tamni nevusi nalik bradavicama, kao i verukozne formacije na koži drugih dijelova tijela;
 • da biste se riješili bradavica s dlakama koje rastu na njima;
 • u prisutnosti iritacije, svrbeža i / ili hiperemije kože na mjestu namjeravane uporabe;
 • u slučajevima u anamnezi dijabetes melitusa ili periferne venske kongestije.

Nuspojave Wartner olovke

Kao što je navedeno u priloženim uputama, Wartner olovku za bradavice treba nanositi vrlo pažljivo, bez dodirivanja kože oko bradavice, jer u protivnom može doći do oštećenja, nakon cijeljenja koje može ostaviti ožiljak.

Wartner Cryo također treba koristiti kako bi se izbjegle ožiljke i oštećenje živaca (što uzrokuje gubitak osjeta kože u području kože koje je smrznuto).

Predozirati

Prekomjerna količina gela pri korištenju Wartner olovke može uzrokovati vrlo bolnu kemijsku opeklinu s crvenilom i ulceracijom kože uz bradavicu. Ako se javi jaka bol, gel treba brzo isprati hladnom vodom.

Zamrzavanje Wartner Cryo bradavice kršenjem uputa (predugo) prepuno je lokalne nekroze tkiva.

Uvjeti skladištenja

Pohranite ova sredstva na suhom mjestu izvan dohvata djece; optimalna temperatura + 18-25 ° C.

Rok trajanja

Rok trajanja - dvije godine.

Analogi

Analozi Wartner olovke: EndWarts Pen aplikator (s mravljom kiselinom), Undofen olovka za uklanjanje bradavica Verruca (Omega Pharma, Belgija), Walgreens olovka za uklanjanje bradavica (sa salicilnom kiselinom) itd.

Među trenutno postojećim analozima Wartner cryo napomene:

 • EndWarts Freeze (proizvođač MEDA Pharma GmbH, Austrija);
 • Scholl Freeze Verruca (proizvođač - SCHOLL, UK);
 • Undofen krioterapija (Omega Pharma International, Belgija);
 • Wortie Advanced (Trimb Healthcare, Nizozemska);
 • Cryotag Skin Tag Remover (Appia Healthcare Ltd, UK);
 • Compound W Freeze Off Advanced (Prestige Brands Holdings, Inc., SAD).

Recenzije

Sposobnost da se sami riješite bradavica bez pribjegavanja pomoći dermatologa ili kozmetologa, kao i dovoljna jednostavnost korištenja Wartner olovke (ili njezinih analoga) objašnjava pozitivne povratne informacije o njegovoj uporabi.

A zamrzavanje bradavica mješavinom dimetil etera i propana s Wartner Wart i Verruca Remover klinički je dokazano jednako učinkovito kao i klasična upotreba tekućeg dušika u medicinskom okruženju.

Pažnja!

Da bi se pojednostavnila percepcija informacija, ova uputa za upotrebu lijeka "Wartner olovka za uklanjanje bradavica" prevedena je i predstavljena u posebnom obliku na temelju službenih uputa za medicinsku uporabu lijeka. Prije upotrebe pročitajte napomenu koja je došla izravno na lijek.

Opis je predviđen za informativne svrhe i nije vodič samoizlječenja. Potreba za ovim lijekom, svrha režima liječenja, metode i dozu lijeka određuje isključivo liječnik. Samo-lijek je opasan za vaše zdravlje.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.