Simptomi i vrste glaukoma

Giant filter jastučići i glaukom

Giant jastučići mogu rasti na rožnici, zauzimaju središnju zonu i izazivaju asimetričan astigmatizam s nemogućnošću ispravljanja vizualne oštrine. Liječenje divovskih jastučića mora biti progresivno, počevši od najjednostavnijih metoda i prelaskom na složenije.

Vanjska filtracija i glaukom

Vanjska filtracija razvija se s malom otvorom u zidu filterskog jastuka, što dovodi do propuštanja intraokularne tekućine s izravnom komunikacijom između vanjske površine i unutarnje šupljine jastuka.

Mala i ravna prednja komora i glaukom

Ovisno o etiologiji u slučaju ravnih komora, bilježi se visok ili nizak intraokularni tlak. Liječnik postavlja dijagnozu temeljenu na otkrivanju ravne ili plitke komore u postoperativnom periodu, kliničkoj povijesti, ispitnim podacima i razini intraokularnog tlaka.

Gyptogenic maculopathy

Hipotono makulopatije predstavlja stanje u kojem su nabori formirana choroid i / ili retina s uključenost makularne području, što dovodi do smanjenja pozadinu u hipotenzije.

Maligni glaukom: uzroci, simptomi, dijagnoza, liječenje

Sindrom poremećaja tekućine intraokularne tekućine (maligni glaukom) obično se razvija nakon penetrirajuće operacije, ali opisani su slučajevi pojave i nakon laserskih postupaka.

Iridokornealni sindrom: uzroci, simptomi, dijagnoza, liječenje

Iridokornealni sindrom je rijedak, točna prevalencija nije poznata. Tipično, bolest je tipična za sredovječne žene, s porazom jednog oka.

Neovaskularni glaukom: uzroci, simptomi, dijagnoza, liječenje

Neovaskularni glaukom (NVV) je sekundarni zatvoreni kut glaukoma. Prvo, fibrovaskularna membrana raste na vrhu trabekularne mreže. Kut je otvoren, ali blokiran.

Ravna irisa: uzroci, simptomi, dijagnoza, liječenje

Ravna irisa se, u pravilu, razvija kod žena u dobi od 40 do 60 godina. Hypermetropia s ravnim iris nije česta kao u sekundarnom zatvaranju kuta s relativnim pupillary blok.

Glavni glaukom kod zatvaranja kuta: uzroci, simptomi, dijagnoza, liječenje

Zatvoreni glaukom, koji se razvija predisponiranim oblicima irisa, zove se primarni zatvoreni kut. Patologija može biti oštra, subakutna i sekundarna kronična zatvaranja kuta s blokom učenika ili ravnim irisom.

Ciklodializa: uzroci, simptomi, dijagnoza, liječenje

Ciklodializa je žarišno odjeljivanje ciliarnog tijela od njegovog vezanja na skleralnu poticaj. Ciklodializa se razvija poslije dosadne ili prodorne ozljede ili kao komplikacija nakon intraokularne kirurgije, što rezultira privremenom ili trajnom hipotenzijom.

Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Sva prava pridržana.