^

Zdravlje

A
A
A

Skriveni penis

 
, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Još jedan neriješeni problem u pedijatrijskoj urologiji je takozvani skriveni penis. U ovom se problemu dominira socijalni aspekt, a ne funkcionalno pitanje.

Odrasli bolesnici s prikrivenim penisom imaju kozmetički nedostatak, ali ni čin mokrenja niti njihov seksualni život obično nije povrijeđen, osim kada se anomalija kombinira s fimozom.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Obrasci

Do danas ne postoji niti jedan gledište o klasifikaciji ove patologije, jer neki urolozi općenito smatraju ovu patologije mogućnost penisa i zbog toga ne obavljaju bilo kakav kirurški zahvat. S gledišta većine urologa, latentni penis je malformacija muškog genitalija, što u velikoj većini slučajeva zahtijeva kirurški korekciju.

U većini klinikama razvrstana je i provedena klasifikacija ove patologije.

Pravi skriveni penis, u kojem postoji izražen kožni deficit stvarnog falusa, distalno locirana suspenzija ligusa fallo i kratkog ligamenta.

"Ulovljeni" penis, u kojem postoji manjak vanjske kože penisa u kombinaciji sa stenozom kožice, što zapravo dovodi do situacije potopljenog falusa.

Drugo skriven penis - kao manifestacija sveukupnog  pretilosti, masno tkivo stidne regije istiskuje kože i izgleda kao nabrane tkanine, a za vrijeme erekcije penisa puknut dolje gotovo u potpunosti.

Kombinirani zamah, u kojem je moguća kombinacija tri gore navedene opcije.

Kombinirana varijanta razvojne malformacije s hipospadama, epispadias, kriptorhidizam, inguinalna kila, itd.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Tko se može obratiti?

Liječenje latentni penis

U velikoj većini slučajeva, kirurška intervencija s trećim oblikom malformacije nije prikazana. Samo u iznimnim situacijama - na hitni zahtjev pacijenta radi optimalne prilagodbe u društvu - potrebno je izvršiti operaciju.

Operativni zahvat početi s fringing rez oko glave penisa, a zatim u potpunosti mobilizirati kako bi kožu penosimfizarnogo kuta i sijeku ligament suspenzornog falus (lig. Suspensorium penisa) i remen paket. Zatim, u 9, a na 3 sata od kotačića unutar uvjetovani nameću dva limfnim čvorovima šava između tunike potječe spužvastim i pokrova kože penisa na granici dermisa u skrotumu bačve. U tu se svrhu koristi monofilamentni apsorbirajući šavni materijal. Unutarnji list prepucije podijeljen je i pokriven mobiliziranim kavernoznim tijelima samom kožom.

Latentni penis s drugim oblikom se tretira uklanjanjem ožiljka kožice, sprječavajući glavu da napusti cijeli prtljažnik.

Najproblematičnija je skriveni penis prve varijante. Pravi deficit kože debla u nekim slučajevima ne dopušta riješiti problem preko noći. Ponekad kirurzi su prisiljeni primijeniti hormonsku terapiju kako bi povećali zalihe plastičnog materijala. Da biste to učinili, koristite dihidrotestosteronski gel u obliku aplikacija, što omogućuje kratko razdoblje (3-4 tjedna) za izgradnju dovoljno nabora kože za plastični falus.

Nakon nekoliko tjedana korištenja hormonalnih aplikacija izvodi se gore opisana operacija.

U postoperativnom razdoblju, urin se uklanja pomoću uretralnog katetera 5-7 dana. Također koristite kompresijski zavoj, sjetva se preporučuje do 6 mjeseci jer u tom slučaju obavlja ulogu popravljača. U odraslih pacijenata u tu svrhu koristite posebna štetna eksploziva, korištena 4 sata dnevno 6 mjeseci.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.