^

Zdravlje

Bolesti gastrointestinalnog trakta (gastroenterologija)

Aholia

Stanje u kojem se žuč ne stvara niti prelazi u tanko crijevo definira se kao akolija. U ICD-10 ovo kršenje klasificirano je kao bolest žučnog mjehura - kodom K82.8. 

Tenesmus: što je to?

Tenesmus - ovaj se koncept s grčkog može prevesti kao "neučinkoviti poriv". Ovaj simptom može biti popraćen bolnom reakcijom, ali ne mora.

Leukoplakija jednjaka

Ako se epitelni sloj sluznog tkiva gornjeg probavnog trakta počne intenzivno keratinizirati, tada govore o razvoju leukoplakije jednjaka. U početnoj fazi bolesti stvara se gusta ploča koja se može ukloniti i praktički nije popraćena znakovima upalnog procesa. 

Klizna kila jednjaka

S dijafragmatičnom kilom ili hijatalnom hernijom, dijagnoza se može formulirati kao klizna kila jednjaka. Očito je da je pojednostavljeni opisni opis razumljiviji za pacijente.

Liječenje mučnine kod gastritisa: pilule, alternativna sredstva, bilje

Od mučnine za gastritis, bilo kakvih protuupalnih lijekova, svih anti-emetik lijekova, dobro pomoći. Možete probati hilak, hilak-oblik, ranititdin, maalox, phosphalugel, smect.

Gastritis mučnina

Pod površinskim gastritisom podrazumijeva se akutni upalni proces u gornjem, mukoznom sloju želuca. Često u tom procesu sudjeluju i submukoza, smještena izravno ispod sluznice. 

Gorušica s gastritisom

Mnogi ljudi su upoznati s neugodnim osjećajem iritacije, spaljivanjem duž jednjaka: riječ je o žgaravici. Problem se može pojaviti kada jedete začinjenu ili prženu hranu, brzu hranu, nakon prejedanja, pa čak i nakon prekomjerne tjelesne aktivnosti. 

Zašto je balvok žuta i što da radim?

Nije neophodno brinuti unaprijed: moguće je da nam informacije koje smo vam pružili pomoći vam da se orijentirate na simptome i odredite prisutnost ili odsutnost patologije.

Overeating matice

Vrijedni prehrambeni proizvodi koji poboljšavaju funkcioniranje kardiovaskularnog sustava, pridonose gubitku težine, sprečavaju Alzheimerovu bolest i onkološke patologije su matice.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.