^

Zdravlje

Kliničke studije

Povećane crvene krvne stanice u mokraći kod žena

Povišeni eritrociti u mokraći žena važan su dijagnostički znak koji može ukazivati na različita patološka stanja, povećan stres na unutarnje organe i sustave, oštećene procese prilagodbe i još mnogo toga.

Analiza prostate

Laboratorijsko ispitivanje tjelesne tekućine izlučene prostate - analiza izlučivanja prostate - neinvazivni (bezbolan i siguran) dijagnostički postupak. Ova analiza omogućuje vam procjenu stanja žlijezde, kao i utvrđivanje bolesti u ranoj fazi.

Cistitis testovi: što trebam uzeti?

Ne smijete se igrati sa svojim zdravljem, pogotovo zato što nije teško dijagnosticirati cistitis. Uz postojeće pritužbe, pacijent se može obratiti svom terapeutu, a on će napraviti preliminarnu dijagnozu na temelju medicinske anamneze i laboratorijskih testova te odlučiti kojeg liječnika posjetiti: pacijenta, urologa, nefrologa, ginekologa, venerologa itd.

Rezultati razmaza na flori: leukociti, eritrociti, epitel, sluz

Ginekološki ili urološki razmaz je proučavanje ne samo mikroflore koja živi u našem tijelu, već i drugih komponenti unutarnjeg okruženja, koje također mogu nositi važne informacije za dijagnozu.

Bakterijska i nebakterijska flora u razmazu

Kokalna flora u razmazu, čiji su predstavnici sfernog oblika, može se predstaviti u svom bogatstvu svoje vrste. Normalno, koke zajedno s drugim oportunističkim i neutralnim mikroorganizmima u vagini su prisutne u ukupnom volumenu ne većem od 5%.

Što pokazuje mrlja na flori?

Rezultat mikrobiološkog ili citološkog pregleda može se dati pacijentu ili poslati liječniku koji je propisao analizu (ginekolog, urolog itd.). Za bilježenje dokaza dan je poseban oblik bakteriološkog ili citološkog pregleda.

Eritrociti u mokraći: simptomi, učinci, dijagnoza

Žalbe na bol obično prate urolitijazu, cistitis, krizu mokraćne kiseline. U drugim slučajevima bol možda neće biti. Najveća opasnost u ovom slučaju su tumorski procesi u mjehuru i bubrezima.

Uzroci povišenih crvenih krvnih stanica u urinu

Rezultati laboratorijskih ispitivanja često postavljaju mnoga pitanja pacijentima. To je osobito slučaj kada se krvni elementi pojavljuju u tekućinama, gdje oni obično ne bi trebali biti - na primjer, ako se crvene krvne stanice nalaze u urinu.

Streptococcus u testu kod žena, s trudnoćom, muškarcima i djecom

Streptokoki su gram-negativni mikroorganizmi, koji su uzročnici mnogih gnojnih zaraznih i upalnih bolesti. 

Analiza smjese na flori: kako se pripremiti, što pokazuje?

Među mnogim laboratorijskim istraživanjima nalazi se mrlja na mikroflori - analiza koja određuje prisutnost bakterija na mjestu sakupljanja, te ih identificira.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.