^

Kako podučavati pisati dijete?

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 20.11.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Kako podučavati dijete da piše problem je mnogih mladih roditelja. Djeca uče čitati puno brže nego pisati, a ništa se ne može učiniti. Pa kako možete naučiti dijete da piše, i kompetentno i lijepo?

Kako podučavati dijete da piše problem je za mnoge mlade roditelje

Obilje riječi i pravila

Na ruskom, puno riječi - iznimke, pravila, oblici pisanja, tako da djeca mogu naučiti pisati ispravno dugo vremena. Sjećanje na sva ova pravila je teško za djecu, puno je lakše čitati. Potrebno je strpljenje, ako želite, da bi vaše dijete pisao kompetentno i lijepo.

Prvi koraci

Kada vaše dijete navrši 3 godine, trebao bi se malo pripremiti za pisanje. Smatra se da djeca počinju pisati kaligrafiju, otprilike u dobi od 5-6 godina. Ako želite poučiti svoje dijete da unaprijed napiše, prije nego što je otišao u školu, učinite mu masažu rukama i prstima tako da dijete ne osjeća umor prilikom pisanja. Bit će jako cool ako dijete izvuče ili oblikuje figure iz plasticina, pridonosi i razvoju prstiju i rukama, te vježbe pomažu u razvijanju fine motoričke sposobnosti.

Kako držati ručku ispravno?

Vrlo važna točka u poučavanju djeteta da piše jest jesu li ispravno držeći pisani predmet u ruci, bilo da je to olovka, olovka ili olovka za markere. Ako se vaše dijete navikne pisati ne kako je potrebno, onda će biti vrlo teško preispitati. Kada su pravila stvorena za pravilno pisanje i držanje teme, u obzir se uzimaju u obzir čimbenici koji će utjecati na zdravlje beba: vid, držanje, razvoj mišića ruku kako bi se izbjegao umor.

Dječak bi trebao držati ručku na falanici, odnosno gornjoj falci srednjeg prsta. Učvršćivanje ručke vrši se palcem i kažiprstom. Palac bi trebao biti veći od indeksa. Vrlo je važno osigurati da je vrh ručke usmjeren na rame.

Kupite papir za djecu

Vašem djetetu naučio je pisati brzo i točno, uzmite svoju bilježnicu s njim ili lijep album. U njemu ćete pokušati pisati zajedno, dječak je mnogo zanimljiviji trenirati sa svojim roditeljima nego on sam. Nemojte pitati dijete od početka složene riječi, bit će dugo i bolno ih naučiti. Započnite s uobičajenim slovima.

Dijete je moguće pratiti točke ili pisati jednostavna slova abecede. Nakon što dijete uči pisma, može početi naučiti jednostavne riječi koje savršeno zna: tata, majka, zec, pussycat, šuma ili druge riječi koje voli. Nakon završetka obuke tih riječi, mirno nastavite s proučavanjem novih.

"Posebno" diktiranje

S vremena na vrijeme možete dogovoriti djetetu "poseban" diktat. Samo pokažite vašem djetetu razne lijepe jednostavne slike, a on će zapisati imena onoga što je tamo prikazano. Ova metoda savršeno razvija fantasy, logiku, brzinu razmišljanja.

Nemojte odmah poučavati svoje dijete da piše prekrasna velika slova ruske abecede s različitim kuke i kovrče. Ovo je pogrešna metoda podučavanja pisama. Vaša beba prvo će naučiti pisati pisana slova, tako da se ruka koristi za opterećenje, prsti su se razvili. Kako bi dijete lijepo napisalo, prvo mora naučiti osnove pisanja običnih tiskanih pisama.

Bilo bi sjajno ako ste kupili šifre, gdje su pisma napisana u obliku točkica (točkice). Takve formulacije znatno pojednostavljuju proces učenja. Djeca su jako voljela crtati slova i riječi iz točaka, često su vrlo ovisni o ovoj okupaciji.

Pažnja roditelja

Vaša pozornost i podrška su vrlo važni ako želite naučiti kako napisati dijete. Podržite ga na svaki mogući način, radujte se s njom, nemojte se smijati. Ako slijedite ova jednostavna pravila - dijete uči pisati vrlo brzo i sa zadovoljstvom.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.