Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Ukrajina

Medicinski stručnjak članka

Internist, pulmolog
, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 15.11.2021

Ukrajina je antitumorski tiofosforni agens, koji je napravljen od korijenskog ekstrakta velikog celandina. Poznato je da ekstrakt korijena celandina koristi u alternativnoj medicini. Ima snažnu anti-rak, protuupalno i antibakterijsko djelovanje. Liječenje raka jedan je od najsloženijih i nepredvidljivih procesa. Uzrok nastanka raka još uvijek nije jasno definiran. Postoji nekoliko verzija. Jedan od njih pretpostavlja da je ova bolest kod starijih osoba nepovratni proces starenja. Među ostalim čimbenicima - utjecaj zračenja, stalna izloženost UV zrakama, loših navika i imenno- pušenje, genetske bolesti, nezdravom i neredovitom obroka (osobito kad je prehrana neuravnotežena i gužve masna, dimljeni, duhovit, ukiseljene proizvode, poluproizvode), određene viruse , među kojima je hepatitis B i C, promiskuitetni seksualni život (prečesto promjena seksualnog partnera, nezaštićeni seks).

Ukrajina usporava formiranje novih krvnih sudova koji hrane tumor, tj. Ima anti-angiogeni svojstvo. Zbog toga, neoadjuvantna (predoperativna) upotreba lijeka uzrokuje inkapsulaciju tumora, čime se olakšava kirurško odstranjivanje.

Ukrajina se također oglašava kao antivirusna, sedativa, koja sprečava stvaranje žučnih kamenaca, kao i pomažući uklanjanju ili ublažavanju bolesti jetre i iritacije očiju.

Ukrajina ima izgled svijetlo žutog praha, a kad se otopi, pretvara se u žutu tekućinu s gorčinim okusom.

ATC klasifikacija

L01CX Прочие растительные алколоиды и натуральные продукты

Aktivni sastojci

Производные алкалоидов чистотела большого и фосфорной кислоты

Indikacije Ukrajina

Klinička ispitivanja pokazala su da lijek može imati najveću učinkovitost u prisutnosti sljedećih vrsta tumora kod bolesnika:

 • rak gušterače,
 • kolorektalni rak, uključujući rektum,
 • raka želuca,
 • karcinom pluća malih stanica i ne-malih stanica,
 • rak dojke,
 • primarni karcinom jetre,
 • razne vrste sarkoma,
 • melanom,
 • malignih tumora cerviksa i jajnika,
 • rak mjehura,
 • rak prostate,
 • rak bubrega,
 • malignih tumora ENT organa. 

Postoje slučajevi kada bolesnici s neoperabilnim rakom jednjaka koji su prošli kroz radijsku terapiju i tri ciklusa kemoterapije bez vidljivih učinaka, nakon što je definitivan tijek liječenja s lijekom Ukrajina postignut potpun remission.

trusted-source[1], [2]

Otpustite obrazac

Lijek izgleda kao prašak svijetlo žute boje, a kad se otopi, pretvara se u žutu tekućinu s gorčinim okusom i mirisom odrezane trave. No, zbog praktičnosti, lijek je dostupan u obliku otopine za injekciju od 5 ml (5 mg) u ampulama. 1 ml otopine sadrži derivate tiofosfata alkaloida celandina velike - 1,0 mg. 

Farmakodinamiku

Ukrain je ne samo citostatik, ali citotoksično djelovanje protiv svih 60 humanih kultura stanica raka, koji su korišteni u pokusu (maligni tumor mozga, debelog crijeva, bubrega, jajnika, malih i ne-malih stanica pluća, leukemija, limfom i melanom). Ukrain inducira apoptozu u kulturama raka gušterače AsPC1, THP-1, Jurkat, BxPC3 i MIA PaCa2 nakon staničnog ciklusa u metafazi pro- i tubulinom stabilizirajući monomer, eksperimenti na normalne mononuklearnih stanica periferne karaktera pokazala da nema razlike u razini apoptoze i stanične faze ciklus. Prema rezultatima istraživanja, Ukrajina selektivno izaziva apoptozu, ali ne šteti normalnim stanicama. 

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Farmakokinetika

U roku od nekoliko minuta nakon intravenske primjene, lijek se akumulira u tumorskom tkivu, odakle se polagano (unutar 2-3 tjedna) izlučuje bubrega. Eksperimentalne studije o životinjama pokazuju da Ukrajina prolazi kroz krvno-moždanu barijeru. Pilot istraživanje na zdravim dobrovoljcima dobiveni su sljedeći farmakokinetički parametri: površina ispod krivulje (AUC) - 24,70 mg ∙ min / l, poluživot (t1 / 2) - 27,55 min znače volumen raspodjele (Vd) - 27 93 l (Cl) - 817 ml / min.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]

Doziranje i administracija

Ukrajina se primjenjuje intravenozno. Tečajevi liječenja u Ukrajini mogu se provesti i prije operacije i nakon njega. Simultana lokalna primjena radioterapije ne utječe na režim doziranja. Ukrajina se može koristiti u kombinaciji s kemoterapijom i adjuvansom.

Eksperimentalne studije su pokazale da male doze lijeka (5 mg) imaju imunomodulatorni učinak, velike (20 mg) - malignogene. Budući da se nakon ubrizgavanja Ukrain brzo akumuliraju u tkivu tumora, a ima različite učinke na imunološki sustav pacijenata, kada se primjenjuju doze ne određuje na osnovi tjelesne težine i tjelesne površine, a biraju se individualno ovisno o imunom statusu bolesnika. Jedna doza, ovisno o masi tumora, brzini njegovog rasta i širenja, te o stanju imunološkog sustava pacijenta, iznosi 5 do 20 mg. Injekcije se obično vrše dva puta tjedno tijekom 5 tjedana, nakon čega slijedi stanka od 1-2 tjedna. U nekim slučajevima odstupanja od ove sheme mogu biti korisna.

Da biste odredili optimalnu dozu u svakom slučaju, trebali biste početi s jednom dozom od 5 mg. Ako postoji reakcija na primjenu lijeka, doza ostaje konstantna. Ako je odgovor na primjenu lijeka beznačajan ili odsutan, sljedeći dan, pojedinačna doza Ukrajine povećava se za 5 mg itd. Do najveće pojedinačne doze od 20 mg i pomno pratiti pacijenta. Postoji dokaz uspješne upotrebe ove sheme: 5 mg i 20 mg zauzvrat, jednom tjedno. Liječenje treba provesti ne samo prije razdoblja potpune remisije tumora, već i prije razdoblja nestajanja reakcije na primjenu lijeka, ali bi se trebalo sastojati od najmanje 9 kolegija. Nakon toga potrebno je provesti najmanje 6 uzoraka liječenja s pauzama između pojedinih serija od 2 do 4 mjeseca.

trusted-source[29], [30], [31]

Koristite Ukrajina tijekom trudnoće

Unatoč činjenici da do danas nije otkriven negativan utjecaj Ukrajine na embrij, lijek ne bi trebao biti korišten tijekom trudnoće. Tijekom terapije s lijekom i nakon prestanka, potrebno je voditi brigu o pouzdanom kontracepcijskom načinu. Ovo je važno za žene i muške pacijente. Ako nakon prestanka liječenja drogom Ukrajina pacijent planira imati dijete, prije svega je potrebno konzultirati se s genetičarom. U ovom trenutku, ne zna se može li Ukrajina ući majčino mlijeko. Zbog toga biste trebali izbjegavati uzimanje lijeka tijekom dojenja.

Kontraindikacije

Liječenje Ukrajinaca snažno je obeshrabreno tijekom trudnoće i u febrilnim uvjetima. Volumetrijski procesi u središnjem živčanom sustavu zbog mogućeg oticanja tumora podvrgnuti su samo bolničkom liječenju i povećanom bliskom praćenju. Za liječenje djece, lijek se može koristiti samo pod liječničkim nadzorom. Ukrajina ne smije se davati istodobno s kortikosteroidima ili drugim imunosupresivnim lijekovima, jer to neutralizira imunostimulirajući učinak.

Ukrajina bi se trebala upotrebljavati s oprezom u sljedećim bolestima: hipertermija preko 38 ° C kod djece s tumorima CNS zbog reverzibilnog oticanja tumora koji se može pojaviti. Ne preporučuje se liječenje drogom Ukraj u prisutnosti kašlja raka, u terminalnoj fazi bolesti. 

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23]

Nuspojave Ukrajina

Istraživanja provedena na volonterima bez ikakvih bolesti, nisu otkrila nuspojave Ukrajine. Simptomi koji se pojavljuju kod bolesnika s tumorima tijekom liječenja mogu se definirati kao popratni pojave terapije uzrokovane proizvodima dezintegracije tumora. Nestaju ako postoji potpuna remisija bolesti.

Nakon prve injekcije može se pojaviti sljedeće uobičajene nuspojave: nesanica, tjeskoba, apatija, slabost, depresija, vrtoglavica, povećano izlučivanje urina, osjećaj topline u tijelu, pojačano znojenje, Spojni ili crtanje bolove u tumor, svrbež. Ponekad, na početku liječenja, može se osjetiti blaga mučnina. Također je moguće oteklina tumora i / ili njegovo zbijanje. Fenomen ovog tipa je individualne prirode i ukazuje na učinkovitost liječenja u Ukrajini. Nestaju dok se tumor smanjuje. Čak i ako se tumor više ne može otkriti, liječenje s lijekom treba nastaviti do završetka liječenja.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28]

Predozirati

Slučajevi predoziranja nisu fiksni. Klinička ispitivanja pokazala su da jedna doza od 50 mg i ukupna doza od 3.500 mg (dobivene unutar 3 godine) ne uzrokuju nikakve znakove netolerancije i istraživanje opijenosti. U slučaju otkrivanja bilo kakvih neugodnih simptoma, odmah se posavjetujte s liječnikom koji brzo i pravilno reagira na pacijentovu reakciju na ovaj lijek. U tom slučaju, lijek je otkazan ili je njegova doza ili shema prijema promijenjena općenito.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36]

Interakcije s drugim lijekovima

Anti-dijabetičkim lijekovima koji sadrže sumpor (npr Sulfoniluree) mogu uzrokovati hipoglikemiju i sinkopa, srčani glikozidi mogu poremetiti srca i provođenje sulfonamidi mogu izgubiti svoje djelovanje. Pokusi na životinjama pokazali su slabljenje farmakološkog djelovanja morfina i njegovih derivata uz istodobnu primjenu s lijekom Ukrain. Stoga, odluka o propisivanju analgetika za tu skupinu mora se uzeti u obzir svih faktora i karakteristika. Isto tako, interakcija lijeka sa sedativnim, antiepileptičkim i drugim lijekovima nije isključena.

trusted-source[37], [38], [39], [40]

Uvjeti skladištenja

Lijek treba čuvati na mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti i svjetlosti, te na mjestima nedostupnima djeci. Ako se zbog produljenog skladištenja lijeka Ukraina pri niskim temperaturama nastaje talog, može se ponovno otopiti pažljivim zagrijavanjem na 60 ° C i potresanjem ampule. Obavezno pratite datum isteka lijeka. Korištenje zakašnjelog lijeka može imati sasvim različite farmakološke sposobnosti i utjecaj na organizam pacijenta, i lokalno i općenito.

trusted-source[41],

Posebne upute

Analoga

Trenutno ne postoje analitičari Ukrajine. Liječenje alternativnim sredstvima na bazi ekstrakta korijena celandina (posebno pripremljeno kod kuće bez usklađenosti s tehnologijom) nema iste ljekovite osobine kao i droga Ukrajina. Samo-lijek može negativno utjecati na zdravlje i razvoj bolesti.

trusted-source[42], [43], [44]

Rok trajanja

Rok trajanja droge Ukrajina je 5 godina, pod uvjetom da se pridržava pravila skladištenja, temperaturnih uvjeta, rasvjete i drugih parametara odgovarajuće pohrane. Nakon isteka tog pojma, koristite lijek kategorizirano zabranjenim. Stoga pažljivo proučite datum proizvodnje ovog lijeka kad ga kupite u ljekarnama, a posebno ako dugo leži kod kuće. Nemojte zaboraviti da neodgovarajući lijek ne zadržava svoje ljekovite osobine nakon isteka roka trajanja. 

trusted-source[45]

Farmakološka skupina

Алкалоиды растительного происхождения и средства природного происхождения

Pharmachologic učinak

Противоопухолевые препараты

Popularni proizvođači

ЦДМ Лявуазье, Франция

Pažnja!

Da bi se pojednostavnila percepcija informacija, ova uputa za upotrebu lijeka "Ukrajina" prevedena je i predstavljena u posebnom obliku na temelju službenih uputa za medicinsku uporabu lijeka. Prije upotrebe pročitajte napomenu koja je došla izravno na lijek.

Opis je predviđen za informativne svrhe i nije vodič samoizlječenja. Potreba za ovim lijekom, svrha režima liječenja, metode i dozu lijeka određuje isključivo liječnik. Samo-lijek je opasan za vaše zdravlje.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian.
For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian,
this article has been translated into the current language, but has not yet
been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this.
In this regard, we warn you that the translation of this article may be 
incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2021 iLive. Sva prava pridržana.