^

Zdravlje

Simptomi i vrste psorijaze

Oblici psorijaze

Psorijaza (psorijaza) ili scaly lichen je neinfektivna dermatoza. Pravi uzroci bolesti nisu jasni. Trenutno, izazivački čimbenik predstavlja kršenje autoimunih procesa.

Planarnu psorijazu: uzroci i način liječenja

Uz to je i bol i teška svrbež, što uzrokuje ne samo tjelesnu patnju već i psihičku nelagodu. Glavni uzrok plantarne psorijaze može biti uobičajena ozljeda kože.

Ograničena psorijaza

Psorijazni osipi mogu imati strogu lokalizaciju i uvijek se pojavljuju na istim mjestima na tijelu. Klinički tijek ovog oblika bolesti je obično lakši. Ipak, karakteriziraju česte i uporni egzacerbacije.

Eksudativni oblik psorijaze

Od svih oblika psorijaze klasificiranih u kliničkoj dermatologiji, eksudativna psorijaza uzrokuje većinu problema u definiciji simptoma.

Psorijaza plaka: uobičajena, kronična, pustularna

Od svih vrsta psorijaze, liječnici najčešće dijagnosticiraju psorijazu plaka - također se nazivaju jednostavna, obična ili vulgarna psorijaza.

Psorijaza na laktovima: razlozi za liječenje masti kod kuće

Psorijaza je vrlo uobičajena bolest. Može utjecati na gotovo bilo koji dio kože i tijela. Dakle, tu je poraz noktiju, prstiju, lice, kože, kao i kosti i zglobovi. No najčešće se dijagnosticira sva ista psorijaza na laktovima.

Diferencijalna dijagnoza psorijaze

U klasičnom obliku psorijaze, osip je obično bilateralan i simetričan, zbog čega je važno provesti kompletan pregled kože - čak i ako pacijent nije obratio pažnju na te lezije.

Zimska psorijaza: kako liječiti

Zimska psorijaza je jedna od sorti ove patologije. Sam po sebi, psorijaza je kronična bolest kože koja ima ne-infektivno podrijetlo.

Seborrheička psorijaza: skalp, na licu, za razliku od seborrheičkog dermatitisa

U većini bolesnika s vulgarnom psorijazom karakteristične erupcije ne pojavljuju se samo na koži laktova, koljena, ali i cijelom tijelu, uključujući i glavu. I šteta na koži na glavi često se definira kao seborrheična psorijaza.

Psorijazna mjesta: crvena, bijela, pigmentirana

Uz bilo koju vrstu ove kronične dermatoze, njegovi prvi znakovi se pojavljuju kao erupcije u obliku mjesta.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.