^

Zdravlje

Ginekološke bolesti (ginekologija)

Hematokolpos

Među ginekološkim problemima je nakupljanje menstrualne krvi u rodnici -  hematocolpos  (na grčkom haima - krv, kolpos - rodnica). Ova patologija u odjeljku bolesti genitourinarnog sustava ICD-10 ima šifru N89.7.

Liječenje drozda prije, tijekom i nakon menstruacije

Pravi problem mnogih žena je drozd prije, tijekom i nakon menstruacije. Shvatimo kako se nositi s tim, i je li to uvijek drozd.

Drozd prije, za vrijeme i nakon menstruacije

Danas se mnoge žene žale da su zabrinute zbog drozda prije, tijekom i nakon menstruacije. Je li to normalno ili patološko? Čak i iskusni stručnjaci nemaju jednoznačan odgovor na ovo pitanje.

Dvostruka maternica

Dvostruka maternica vrlo je rijedak urođeni poremećaj. Govorimo o malformaciji genitalnog organa, koji tijekom svog razvoja postaje uparen, kao rezultat embriogenetske nefuzije Müllerovih kanala.

Anovulatorni menstrualni ciklus u žena

U nedostatku ovulacijske faze u ženskom menstrualnom ciklusu, definira se kao anovulatorni ciklus. U ICD-10 kod N97.0 ima neplodnost povezanu s anovulacijom u žena.

Hipoplazija maternice

Pojam "hipoplazija maternice" liječnici koriste u slučajevima kada je riječ o nedovoljnom razvoju ovog organa: tijelo maternice smanjuje se u usporedbi s normalnom dobi i fiziološkim normama

Ciste nabotrične žlijezde: kako liječiti?

Uz komplicirani i ponavljajući tijek cista, koristi se složena terapija. U početku se provodi liječenje cista nabot, lijekovi se propisuju ovisno o složenosti patologije.

Alternativni lijekovi za drozd

Drozd je bolest koja se razvija kao odgovor na smanjeni imunitet i poremećaj normalne mikrobiocenoze urogenitalnog trakta. Postoje i druge vrste drozda, na primjer, drozd usne šupljine, drozd novorođenčadi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.