Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Zeleni čaj

Medicinski stručnjak članka

Internistička zarazna bolest
, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 11.04.2020

Zeleni čaj se proizvodi od suhog lišća zelenog azijskog grma. Može se piti ili progutati u obliku pilule ili kapsule s ekstraktom zelenog čaja. Uključuje brojne komponente koje bi trebale imati učinke protiv raka i antioksidansa.

Zeleni čaj sadrži kofein, ali mnogi ekstrakti ne sadrže kofein.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Izjavio efekt zelenog čaja

Smatra se da zeleni čaj ima različite zdravstvene prednosti; Koristi se za sprečavanje raka, gubitak težine, smanjenje lipida u serumu, sprečavanje bolesti koronarne arterije, poboljšanje pamćenja, ublažavanje boli od osteoartritisa, liječenje simptoma koji prate klimakterijumom. Vjeruje se da lijek doprinosi porastu očekivanog životnog vijeka.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Štetni učinci zelenog čaja

Štetni učinci povezani su s izloženosti kofeinu. To uključuje nesanicu, anksioznost, tahikardiju i blago tremor.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]


Pažnja!

Da bi se pojednostavnila percepcija informacija, ova uputa za upotrebu lijeka "Zeleni čaj" prevedena je i predstavljena u posebnom obliku na temelju službenih uputa za medicinsku uporabu lijeka. Prije upotrebe pročitajte napomenu koja je došla izravno na lijek.

Opis je predviđen za informativne svrhe i nije vodič samoizlječenja. Potreba za ovim lijekom, svrha režima liječenja, metode i dozu lijeka određuje isključivo liječnik. Samo-lijek je opasan za vaše zdravlje.

Portal iLive ne pruža medicinske savjete, dijagnozu ili liječenje.
Informacije objavljene na portalu služe samo kao referenca i ne smiju se koristiti bez savjetovanja sa stručnjakom.
Pažljivo pročitajte pravila i pravila web-lokacije. Također možete kontaktirati nas!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Sva prava pridržana.