^

Što učiniti s volumenom tijela i zašto vam nije potrebna vaga

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 20.10.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Kada je žena starija od 40 godina, trudi se održati dobru figuru i kontrolirati težinu. Za to, žena kupuje ljuske. I on ne sumnja da je ovo dodatna stvar na farmi, jer to može učiniti više zla nego dobro. Zašto?

Vaga može uzrokovati depresiju

Vaga može uzrokovati depresiju

Ravnoteža može prikazati težinu. Prema njemu, žena je orijentirana, izgubila je težinu ili se oporavila. Ali žena ne uzima u obzir činjenicu da se masno tkivo može zamijeniti mišićnim tkivom s razumnim pristupom. U ovom slučaju, osoba je vitka, zdravija, ali njegova težina - nažalost - ne smanjuje se.

Masa čak može doći, ali to samo znači da žena ispravno djeluje, radi u sportu i mijenja izbornik. Zašto ona stječe težinu dok to radiš? Imajte na umu činjenicu: mišići vagati 6 puta više od masnog tkiva. Stoga, težina i loš lik nisu isti.

Što se događa kada koristite hormone za izgubiti težinu?

Ako ste propisani pravi hormoni koji utječu na nedostatak nekih hormona u tijelu i uklanjaju previsoku razinu drugih, možete učinkovito smanjiti težinu.

Zabilježite ove pokazatelje u bilježnicu (ili ispunite datoteku) svakih 30 dana. Tako ćete vidjeti kako se stanje vašeg tijela mijenja, da li masno tkivo nestaje i rast mišića.

  • Slika: Masno tkivo - do 30%
  • Kako volumen struka odgovara veličini bedara - do 0,8
  • Struk do 84 cm
  • Indeks tjelesne mase - do 25

Što znači izraz "tijelo"?

Ovim pojmom liječnici se odnose na omjer mišića i kosti (to su ne masna tkiva) i masti. Masno tkivo je potrebno za osobu da dobije energiju, sposobnost da se zatrudni, a također da ne smrzne u hladnoći (masno tkivo djeluje kao vrsta zaštitnog skladišta).

Zašto čovjek ima masnoće?

U masnom tkivu formiraju se estrogenski hormoni, koji imaju svojstvo pomaganja ljudima da se oporave u stresnim situacijama.

Koliko masti u tijelu ukazuju na pretilost?

Žensko tijelo razlikuje se od muškog organizma po tome što ima više zaliha masti. Potrebno je da žena zatrudni dijete i podnijeti ga.

To pokazuje činjenice: pretilost kod žena je 33% masti u tijelu; pretilost kod muškaraca - četvrtina masti u odnosu na ostatak tjelesnih tkiva. To je 25%.

Svake godine žene s neznatnim dijelom masnog tkiva (do 25%) brzo razgrađuju kosti, često postoje prijelomi. Stoga nemojte dovoditi svoje tijelo iscrpljenosti, neprestano gubljenje težine. To će oštetiti vaše kosti. Pogotovo u dobi od 30 godina.

Znajte da je 25% masti taj znak, ispod kojeg ne biste trebali spustiti ženu u dobi od 30 godina ili više, uklanjajući masti iz tijela.

Optimalna količina masti

Teško ga je definirati. Postoje vage koje pomažu osobi da to učini. Istina, oni imaju nisku razinu točnosti. Pouzdanije metode su električna otpornost, hidrostatski vaganje i ARL.

Postoji još jedna metoda - čisto vizualna. Stojeći na ljestvici, možete vidjeti manje promjene u težini - povećanje ili gubitak težine je samo 1-2 kilograma. Ali vidjet ćete da su se obrisi vaše figure promijenili.

Odjeća se snalazi na vas sasvim drukčije, odmrznula sam i bedrima postala izraženija, naboravši s leđa, a moj se želudac magično smanjio.

To znači da se masno tkivo djelomično pretvorilo u mišićno tkivo. Postao si tanji, lakši za pomicanje, osjećaš se bolje.

I težina se nije mnogo promijenila, jer kosti i mišićno tkivo teže mnogo više od masti.

Kakva ste to lik?

Postoje različite vrste slika. Obično se uspoređuju s povrćem i voćem - tako da je lakše navigirati. Stupanj pretilosti čini osobu poput kruške ili jabuke. Kruška je težak donji dio, osobito stražnjice i kukovi, a gornji dio - prsa i ramena - prilično uska.

Jabuka je velika masti u abdomenu, s takvom osobom gotovo bez struka.

Za žene, lik je tipičniji u obliku kruške, a muškarci su više poput jabuka.

Obje vrste pretilosti su opasne za kardiovaskularni i respiratorni sustav, postoji rizik od razvoja dijabetesa. Omjer volumena bedara prema opsegu struka će vam reći koja je vrsta vašeg lika. Kako to preciznije odrediti?

Jabuka ili kruška?

Uzmite uobičajeni centimetar šivanja i izmjerite struk na njenom najužem dijelu. Sada bokovi su u svom najčvršćim dijelovima. Ako podijelite struk volumenom kukova, dobit ćete brojku koja će pokazati vrstu vaše figurice.

Normalni broj - ovaj omjer za žene je manji od 0,8 (uzmemo dimenzije ne u centimetrima, već u palacima). Za muškarce ovaj pokazatelj je štedljiviji - do 1.

Ako je brojka veća, tada imate pretilost prema vrsti jabuke ili kruške - to se određuje vizualno. Tko ne voli gnjaviti računajući, mjeri samo veličinu struka. Ako je struk više od 83-84 cm, težina prelazi normu.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Što je indeks tjelesne mase?

Skraćeno je kao KMT. Izračunava se iz formule s podacima o rastu i težini. Da biste izračunali KMT, morate podijeliti težinu (u kilogramu) po visini u metrima, kvadrat.

Koji je vaš indeks tjelesne mase i pretilost, može se naći u posebnim tablicama s KMT podacima.

Za one koji imaju više od 35 godina. Ako je vaš KMT veći od 27, tada imate pretilost na jedan ili drugi način.

U dobi od 35 godina pretilost je KMT veća od 27.

U dobi od 35 godina i pretilosti KMT je do 25 godina. Ako u ovoj dobi vaš omjer tjelesne mase iznosi 30 ili više, onda je to vrlo teška faza pretilosti. U tom slučaju, možete patiti od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i kvarova u dišnom sustavu.

Jesu li tabele koje pokazuju omjer težine / rasta točne?

Nemojte se osloniti na njih doslovno, s obzirom na svaku osobu. Činjenica je da se te tablice mogu radikalno razlikovati. Osim toga, svako doba preuzima omjer težine i visine.

Tablice su nesavršene jer ne uzimaju u obzir masu masnog tkiva mišića i kostiju. Dakle, osoba koja ima guste i teške kosti može biti kompletna prema tablici, iako u praksi to nije slučaj.

Dakle, kako biste utvrdili imate li pretilost, dodatno konzultirajte endokrinologa.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.