^

Hormonalni testovi: testosteron, FSH i hormoni štitnjače

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 19.10.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Ako tijelo nema hormone ili, obrnuto, previše, može patiti od prekomjerne težine. Više - o važnim hormonima kao što su testosteron, FSH i hormoni štitnjače, na kojima ovisi optimalna težina i dobrobit žene.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Testosteron hormona i njegova uloga u tijelu žene

Koliko dugo testirate testosteron u krvi? Znaš li koliko bi trebao biti tako da ne budeš bolji od brzine zvuka? Ako tijelo ima 40-60 ng / dl testosterona, to je normalno. To znači da su vaši hormonski procesi povezani s sudjelovanjem testosterona, ići dobro.

Pojedinosti o testosteronu

Ako je razina testosterona u tijelu manja od 30 ng / dL, pisanje je nestalo: to je kršenje seksualne želje, to jest njezino slabljenje, to je slabost, brz umor. Osim toga, niske razine testosterona zajamčene su dobitkom težine i slabim razvojem kosti, krhkim kostima.

Ljudska aktivnost naglo padne s padom razine testosterona ispod 30 ng / dL. To dokazuju znanstvena istraživanja.

Stoga se, u vremenu, obratite svom liječniku za hormonsko testiranje i imenovanje ako je potrebno hormonska terapija. I ovom analizom može se pronaći nepotpuna slika ako se ispituje samo vaša slina i urin. Trebate više krvnih testova za hormone.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

FSH, ili folikul-stimulirajući hormon

To je tako nazvan jer stimulira razvoj i rad glavnih ženskih orgulja - jajnici. Svaki put prije ovulacije, to je FSH koji priprema jajnike za rast novih folikula.

Jednom kad su jajnici oslabljeni, posebno nakon operacije ili s godinama, a ne mogu proizvesti dovoljno ženskog hormona estrogena, može se odrediti hormonskom analizom za oštar porast FSH u krvi.

ABC rada hormona: visoke doze FSH uvijek znači malu proizvodnju estradiola. Tada treba hitno podići. I FSH je signal mozga. U jednoj od njegovih stranica - hipofiza - taj je hormon proizveden kako bi stimulirao rad jajnika.

S niskom razinom estradiola, liječnik će vam prepisati hormonsku nadomjesnu terapiju. Ako se, naravno, kontaktirate na vrijeme.

Da biste vidjeli punu sliku ispravnosti i dovoljne razine proizvodnje hormona, potrebno je obratiti pažnju ne samo na razinu mozga FSH, već i na proizvodnju hormona jajnicima. Ovaj testosteron, estradiol i progesteron.

Tada možete odabrati pravu terapiju jer će ukupna slika hormonskog podrijetla biti jasna.

Hormoni štitnjače

To su vrlo otkriva i važna u tijelu ženskih hormona. Ako štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona, osoba može imati znatne fluktuacije mase. Nemojte se tada iznenaditi, ako iznenada, naizgled bez razloga, oporavite i izgubite težinu.

Da biste utvrdili je li razina hormona štitnjače dovoljna, potrebna vam je analiza za takve hormone (njihova razina):

  • Thystimulirajući hormon
  • Т3
  • T4
  • Protutijela shchitovidki (antimikrosomalnye antitijela, antitireoglobulin)

Razina ovih hormona u krvi će vam dati točnu zamisao o tome koja vam terapija treba propisati. Koji hormoni, proizvodi štitnjača, u tijelu su višak, a što - nedostatak.

To će odrediti kontrolu vaše težine. U vremenu, stoga, pregledajte endokrinolog i budite zdravi!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.