^

Trudnoća i lijekovi

U većini slučajeva pojmovi trudnoće i lijekovi nisu kompatibilni. Gotovo svi lijekovi - s vrlo malo izuzetaka - imaju kontraindikacije za korištenje tijekom trudnoće i laktacije. Često, upute za droge kažu da ih uzimanje tijekom trudnoće treba biti isključivo za liječnički recept. Ponekad tekst sadrži preporuku liječniku: pažljivo vagati očekivanu korist za majku i potencijalne rizike za fetus.

Sirupi tijekom trudnoće: što može, a što ne?

Najčešće se pitanje - koji se sirupi mogu koristiti tijekom trudnoće - odnosi na lijekove protiv kašlja. Općenito je prihvaćeno da, budući da većina ovih sirupa sadrži ekstrakte ljekovitog bilja

Imunoglobulin tijekom trudnoće

Tijekom trudnoće, uvođenje imunoglobulina pomoći će očuvanju fetusa i spriječiti prekid procesa gestacije.

Rinofluimucil tijekom trudnoće

Lijekove tijekom trudnoće - čak i za liječenje prehlade - liječnik treba propisati i, kako je formulirano u uputama, procijeniti omjer očekivanih koristi za trudnicu i mogući rizik za nerođeno dijete.

Sućinska kiselina tijekom trudnoće: mogu li piti, kako uzimati?

Sućinska kiselina je bijelih, slano-gorkih kristala po ukusu. Našla je svoju primjenu uglavnom u ratarskoj proizvodnji, kao potiče rast biljaka, povećava njihovu produktivnost.

Jod tijekom trudnoće

Trudnica treba povećati količinu joda, jer fetus do rođenja uzima taj element iz majčinog tijela. I sama žena zbog porasta hormonske aktivnosti treba više volumena.

Betadin tijekom trudnoće u 1, 2 i 3 trimestra

Učinkovita lokalna preparacija na bazi joda sa širokim spektrom antiseptičke aktivnosti Betadin upravo zbog svoje aktivne tvari nije najpoželjniji alat za trudnice.

Paracetamol u dojenju: doziranje

Paracetamol je vrlo popularna medicina koja se koristi za liječenje ne samo odraslih, nego i djece te je dostupna u medicinskom sanduku gotovo svake obitelji. Rijetko, liječenje prehlade bez njega.

Sorbifer durules tijekom trudnoće: kako uzeti?

Uz sudjelovanje željeza, odvijaju se svi najvažniji procesi u ljudskom životu: sinteza DNA, enzimi, proteini, redoks reakcije tkiva i krvožilnog sustava, disanje, energetski metabolizam.

Deksametazon u trudnoći: za ono što je propisano?

Trudnoća je razdoblje kada morate biti izuzetno selektivni u vezi uzimanja lijekova. Uostalom, čak i većina "bezopasan" lijek može uzrokovati nepopravljivu štetu razvoju fetusa, kao i negativno utjecati na cijeli proces trudnoće.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.