^

Analiza izmeta tijekom trudnoće

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 20.11.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Propisana je analiza izmeta tijekom trudnoće kako bi se osiguralo da nema bolesti gastrointestinalnog trakta i da se isključi mogućnost bakterijske invazije. Također, uz pomoć analize stolice, možete dobiti informacije o probavnim problemima, dobiti informacije o metabolizmu, a također saznati o skrivenim bolestima drugih organa i sustava. Osim toga, preporuka za analizu izmet može se pojaviti kada se pojave trudni probavni poremećaji ili crijevne infekcije.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Priprema i postupak za isporuku izmeta tijekom trudnoće

Prije stavljanja izmet analize potrebne da napuste droge i rendgenski kontrast pregled crijeva, što može izmijeniti funkcioniranje probavnog trakta i dati pogrešan rezultat, i staviti na svoj način ishrane za najmanje pet dana prije dana dostave materijala za proučavanje ako je potrebno.

U laboratoriju se mora nalaziti uzorak izmeta u posebnom spremniku od plastike ili stakla, koji se može kupiti u ljekarni. Za točnije rezultate, bolje je uzeti uzorak izmet ujutro. Za točnost analize, uzorke stolice treba uzeti pomoću scapula na četiri različita mjesta izmeta. Ako je propisana analiza izmeta za prisustvo Giardia u njoj, itd., Potrebno je 15-20 minuta da ga isporuči u laboratorij.

Tko se može obratiti?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.