^

Šampon Keto plus protiv peruti

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 12.03.2022
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Perut, iako nije smrtonosna, vrlo je neugodna. Vaše vlastito samopoštovanje pati od toga, izaziva nelagodu, ne možete to sakriti od stranaca. Naše stanice kože se neprestano obnavljaju, uključujući i one u vlasištu. Ovaj proces praktički nije vidljiv dok tijelo ne primi određeni pritisak i ne dođe do povećanja brzine ljuštenja kožnih ljuskica. Za prevladavanje seboreje pomoći će posebna sredstva za pranje kose, od kojih je jedan Keto šampon plus protiv peruti. [1]

Indikacije Šampon Keto plus protiv peruti

Potrebno je posegnuti za terapijskim šamponom nakon konzultacija s trichologom. Indikacije za imenovanje terapije su 2 vrste simptoma. Uz suhu seboreju je:

 • pojava brojnih suhih ljuski, koje tankim slojem pokrivaju cijelu površinu glave ispod kose, padaju na odjeću;
 • prisutnost žarišta crvenila;
 • svrbež i iritacija određenih područja;
 • tupost, lomljiva kosa, račvanje njihovih vrhova.

Simptomi masne peruti su:

 • kosa kao natopljena uljem;
 • kovrče su grube i tvrde;
 • masne žućkaste pahuljice u podnožju kose, između niti, na ramenima;
 • moguća je pojava pustula.

Otpustite obrazac

Šampon Keto plus guste konzistencije, ružičaste boje, pakiran u bijelu plastičnu bocu, širi se do dna, s uskim grlom, dozator nije predviđen. Prikazuje sve informacije o proizvodu, preporuke za korištenje.

Pakirano u kartonsku kutiju, zemlja porijekla - Indija. Dobro se pjeni i ekonomičan je. Miris potvrđuje njegovu terapeutsku svrhu, ali ne ostaje dugo, brzo nestaje.

Farmakodinamiku

Mehanizam djelovanja šampona određen je njegovim aktivnim tvarima:

 • ketokonazol - antifungalni lijek; utječući na membranu gljivica koje uzrokuju seboreju, mijenja njihov lipidni sastav, što uništava njihove stanice; [2].  [3]_ [4]
 • cink pirition - inhibira rast određenih vrsta gljivica. [5], [6]

Kao rezultat uporabe proizvoda, ljuštenje se zaustavlja, svrbež se uklanja, iritacija se smanjuje.

Farmakokinetika

Navedene djelatne tvari pri vanjskoj primjeni ne prodiru u opći krvotok i ne utječu na naše unutarnje organe i sustave.

Doziranje i administracija

Prije nanošenja šampona, kosa se navlaži. Boca se protrese, mala količina proizvoda se nanese na glavu, zapjeni i ostavi u kosi 5 minuta. Zatim temeljito isperite toplom vodom.

Tijek liječenja traje 2-4 tjedna, a šampon se nanosi svaka 3-4 dana. Nakon toga, jedno pranje svakih pola mjeseca dovoljno je za sprječavanje prhuti.

Ispitivanja na djeci nisu provedena, pa o prikladnosti primjene kod djece treba odlučiti liječnik.

Koristite Šampon Keto plus protiv peruti tijekom trudnoće

Nepoželjno je koristiti lijek tijekom rađanja i dojenja, osim ako postoji situacija u kojoj je korist za majku veća od potencijalnog rizika za fetus.

Kontraindikacije

Keto plus šampon se ne koristi u slučaju preosjetljivosti na glavne i pomoćne tvari koje se koriste u njegovoj proizvodnji.

Nuspojave Šampon Keto plus protiv peruti

Moguće lokalne reakcije na upotrebu deterdženta:

 • pečenje vlasišta;
 • iritacija kože;
 • crvenilo;
 • pojačano ljuštenje;
 • promjena strukture kose;
 • ispadanje;
 • oticanje kapaka;
 • iritacija oka.

Predozirati

Vanjska uporaba isključuje predoziranje aktivnim tvarima. Slučajno gutanje i gutanje neće uzrokovati značajnu štetu zdravlju i potrebu za ispiranjem želuca.

Interakcije s drugim lijekovima

Šampon Keto plus se ne preporučuje za istodobnu primjenu s drugim dermatološkim preparatima-glukokortikosteroidima. Druge interakcije su malo vjerojatne.

Uvjeti skladištenja

Kupaonica je sasvim prikladna za skladištenje sredstava za pranje kose, sve dok temperatura ne prelazi +25 0 C i da nema pristupa djeci.

Rok trajanja

Šampon je prikladan za korištenje u roku od 2 godine od datuma proizvodnje.

Analogi

Keto plus je samo jedan od brojnih medicinskih šampona usmjerenih na suzbijanje seboroičnog dermatitisa. Na farmaceutskom tržištu možete pronaći puno sličnih proizvoda, a evo i njihovih naziva:

 • sulsen na bazi selen disulfida - regulira aktivnost žlijezda lojnica, uništava hranjivi medij za gljivice;
 • nizoral , sebozol, dermazol (ketokonazol) - ima štetan učinak na širok raspon patogena;
 • algopix (salicilna kiselina, katran) - ubija gljivice, odmašćuje kožu.

Recenzije

Prema recenzijama ljudi koji su liječili Keto plus seboreju, šampon "radi". Jasan rezultat se vidi već na sredini staze. Ako ga ne zaboravite povremeno koristiti za prevenciju, tada možete dugo dobiti urednu glavu i zaboraviti na probleme s peruti. Cijena lijeka je sasvim prihvatljiva (60 ml za 80-100 UAH), dovoljno za prosječno šest mjeseci.

Pažnja!

Da bi se pojednostavnila percepcija informacija, ova uputa za upotrebu lijeka "Šampon Keto plus protiv peruti" prevedena je i predstavljena u posebnom obliku na temelju službenih uputa za medicinsku uporabu lijeka. Prije upotrebe pročitajte napomenu koja je došla izravno na lijek.

Opis je predviđen za informativne svrhe i nije vodič samoizlječenja. Potreba za ovim lijekom, svrha režima liječenja, metode i dozu lijeka određuje isključivo liječnik. Samo-lijek je opasan za vaše zdravlje.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.