^

Zdravlje

Genitourinarni organi

Iscjedak s mirisom i svrbežom kod žena

U anatomiji ženskih spolnih organa sve je uređeno na način da žlijezde izlučevine luče sluz, što održava zdravu mikrofloru i osigurava njihovu čistoću. Vaginalni iscjedak je normalan proces, sve dok je bistar i bez izraženog neugodnog mirisa.

Žuti iscjedak i svrbež kod žena

Vaginalni iscjedak je bijele boje i neutralnog mirisa. U normalnom stanju, njegova kisela okolina štiti od razmnožavanja patogenih bakterija prisutnih u malim količinama u njegovoj mikroflori i sprječava njihov prodor u duboke slojeve zidova.

Svrab u intimnom području kod žena

Ako svrbež u intimnom području žena - u vulvi i perinealnom području (u perineumu) - traje više od nekoliko dana i postane jači ili se pojave popratni simptomi poput crvenila ili iscjetka, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Zašto se svrbež pojavljuje prije menstruacije i što učiniti?

Možda se većina žena može žaliti na različite stupnjeve nelagode prije početka novog mjesečnog ciklusa. Kod nekih se očituje povećanom razdražljivošću i umorom, u drugima - bolovima u trbuhu i crijevnim smetnjama.

Neugodan miris od žena: što to znači, uzrokuje

Iscjedak iz vagine nastaje kao rezultat rada žljezdanog sustava koji se nalazi unutar vagine. Njihova se priroda može mijenjati periodično - na primjer, pod utjecajem promjena u prehrani ili klimatskim uvjetima, s početkom spolne aktivnosti ili razvojem bolesti.

Što učiniti i kako se liječi, ako iscjedak miriše?

Kako bi razjasnili dijagnozu, mnogi liječnici savjetuju da se izvrši ultrazvuk zdjeličnih organa, što omogućuje isključivanje prisutnosti tumorskih procesa.

Simptomi i vrste akutnog cistitisa

Upala mokraćnog mjehura je jedna od najčešćih bolesti mokraćnog sustava. Glavna značajka patologije je bolni i akutni simptomi

Spaljivanje i svrbež u mokraćnoj cijevi nakon uriniranja

Među simptomima, manifestacija koja je lokaliziran u mokraćnih organa i anogenitalnog područja, peckanje nakon mokrenja je navedeno mnogo više nego druge neugodne senzacije često i, naravno, je briga. 

Svrab, pečenje i crvenilo u intimnom području muškaraca

Svrbež na tijelu nije opasno, ali vrlo neugodno i dosadno simptom, koji se većina ljudi suočava više puta. Svrbež uvijek uzrokuje opsesivnu želju da ublaži vašu patnju grebanjem svrbežnog mjesta.

Curd i drugi simptomi: miris, svrbež

Vaginalna tajna je normalno prozirna, ponekad malo bjelkasta ili žućkasta, njegova konzistencija varira od vodene do sluzavih. Količina se malo razlikuje ovisno o fazi menstrualnog ciklusa.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.