^

Zdravlje

Operacije

Perikardektomija

Kako bi se spriječio razvoj životno opasnih stanja, propisana je perikardektomija - kirurška intervencija u kojoj se perikard uklanja - djelomično ili potpuno.

Operacija hrkanja

Kirurškim liječenjem ronhopatije, odnosno operacijom hrkanja, mogu se riješiti neki problemi smanjenja prohodnosti gornjih dišnih puteva – smanjenja njihova lumena zbog postojećih anatomskih struktura nazofarinksa, orofarinksa i laringofarinksa.

Operacija prijeloma kuka u starijih osoba

Gerijatri kažu da svaku stariju osobu s prijelomom kuka treba operirati.

Penilna proteza

Endofaloprostetika ili protetika penisa je kirurška intervencija za korekciju erektilne disfunkcije. Tijekom operacije, kavernozna tijela penisa zamjenjuju se implantatima.

Drobljenje bubrežnih kamenaca: osnovne metode

Kad su se stvorili bubrežni kamenci koji ometaju funkcioniranje mokraćnog sustava, a svi pokušaji da ih se riješimo uz pomoć terapije lijekovima bili su neuspješni, ostaje jedan način - drobljenje bubrežnih kamenaca ili litotripsija.

Operacija za uklanjanje vodene bolesti testisa

Postoje kontroverze oko liječenja primarne hidrokele. Opisana je aspiracija i skleroterapija; međutim, hidrocelektomija ili hidrocelektomija ostaju tretman izbora za hidrokelu.

Artrotomija

Izlaganje zgloba i otvaranje njegove šupljine izvodi se kirurški, a ta se manipulacija u ortopedskoj i traumatološkoj kirurgiji definira kao artrotomija, koja se može izvesti različitim kirurškim pristupima.

Stapedektomija

Stapedektomija je mikrokirurgija na srednjem uhu. Operacija se izvodi s ciljem obnavljanja fiziološkog mehanizma prijenosa zvuka potpunim ili djelomičnim uklanjanjem stapesa.

Limfadenektomija

Limfadenektomija je ograničena ili potpuna, ovisno o opsegu operacije. Vjerojatnost razvoja komplikacija nakon takvog postupka prilično je velika. Međutim, često vam intervencija omogućuje zaustavljanje daljnjeg širenja struktura karcinoma i time spašavanje pacijentovog života.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.