^

Zdravlje

Medicinske manipulacije

Ekstubacija dušnika

Anesteziolozi se često koriste pojmovima poput intubacije i ekstubacije. Prvi pojam - intubacija - zapravo znači uvođenje posebne cijevi unutar dušnika, što je neophodno kako bi se osigurala prolaznost pacijentovih dišnih putova.

Pranje ušiju od sumpornih čepova

Potreba za postupkom kao što je pranje uši nastaje kada se višak zaštitne voštane tvari - cerumenta (ušni vosak) - ne izlučuje prirodnim putem, već se nakuplja u ušnom kanalu.

Presakralni blok

Medicinski anestetički postupak koji se koristi u proktologiji i kirurgiji je presakralni blok. Razmotrite indikacije za njegovu provedbu, tehniku, komplikacije.

Prskanje kamilice: kako to učiniti kako treba?

Kamilica - biljka s naglašenim ljekovitim svojstvima i širokim rasponom primjena. Uzmite u obzir indikacije za travu i njezino terapeutsko djelovanje.

Ispiranje oči djece

Djeca su sklona traumatizaciji i nadraženosti očiju. Postupak pranja je najjednostavniji i istodobno učinkovit način otklanjanja problema.

Opranje očiju: oznake, priprema, pravila za provođenje

Učinkovita metoda za uklanjanje umora i iritacije očiju je pranje. Razmotrite popularna oftalmološka rješenja i pravila za njihovu upotrebu.

Masaža prostate: tehnika, vrste

Muškarci, čije zdravlje ne ovisi samo o njihovoj dobrobiti, nego io obitelji, vrlo su ljubomorni zbog svojih seksualnih odgovornosti. Uostalom, problemi u krevetu postupno se pretvaraju u ozbiljne sukobe izvan, a ponekad čak i uzrokuju da prethodno ljubljeni ljudi više ne žele biti zajedno.

Probijanje pleuralne šupljine

Pleuralna punkcija se shvaća kao postupak u kojem se izvodi prokletstvo pleuralne šupljine kako bi se dijagnosticirao ili izvršio terapijsku manipulaciju koja može spasiti život osobe.

Lembalina pumpa

Njezini podaci nadopunjuju kliničku sliku i potvrđuju dijagnozu za polineuropatije, multipla sklerozu i nelroleukemiju.

Novokainska blokada: lumbalni kralježnice, zglobovi, živci, uho

Da bi se riješili akutne i kronične boli u kliničkoj medicini, koriste se lokalno ciljane injekcije novokaina (amino estera za lokalnu anesteziju) - novokain blokadu.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.