^

Zdravlje

Opće informacije o oznakama

Opasne i ne opasne promjene u molama

Zašto biste trebali znati kako izgledaju opasne i neopasne promjene u molama? Budući da se u većini ljudi nalaze birthmarks (melanocytic nevi), moles su nekoliko vrsta i mogu varirati, a neke od njih povećavaju rizik od razvoja ove vrste raka kože

Moles: što možete učiniti, a što ne možete?

Moli se nazivaju ograničeni klasteri u gornjem sloju kože melanocita - posebne stanice koje sadrže zaštitni pigment melanin. U vezi s oznakama koje svaka osoba ima, pojavljuju se mnoga pitanja.

Dermoscopy

Dermatoskopija je moderna metoda koja se koristi za dijagnosticiranje različitih neoplazmi na koži bez potrebe kirurške intervencije.

Birthmarks u djece

Činjenica da muljovi mogu biti nesigurni, mnogi od nas su čuli. Međutim, kao i činjenicu da se svi znakovi ozljede trebaju tretirati s krajnjim oprezom. Zato rodbina u djece nisu temeljni razlog za zabrinutost roditelja.

Uzroci pojavljivanja molova

Općenito je prihvaćeno da su uzroci molova na tijelu koji se mogu formirati u bilo kojem od njegovih područja prekriveni benignom lokalnom širenju melanocita - dendritičnih stanica bazalnog sloja epidermisa.

Što trebam učiniti ako sam oštetio moj znak?

Iako u nekim slučajevima oštećenje bedž može uzrokovati ozbiljne probleme, takva je vjerojatnost prilično niska, tako da ne trebate unaprijed paničariti (ali ne biste trebali pustiti i stvari).

Gdje mogu provjeriti mnoštvo?

Moles su kongenitalne oznake na koži koje se mogu mijenjati tijekom života. Razmislite o tome gdje provjeriti znakove i kako prepoznati simptome njihove patološke degeneracije.

Liječnik po rođenju

Ove pigmentirane formacije nalaze se na koži, u latinskom dermisu. I svi problemi povezani s kožom, kao što je poznato, bave se posebnim dijelom medicine - dermatologija.

Histologija znaka

Prije svega, trebate razumjeti što je histologija krtice. Da biste ga provodili, morate uzeti posebne testove tkiva, koji se provode pomoću mikroskopa.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.