^

Zdravlje

Bolesti očiju (oftalmologija)

Diplopija: binokularna, monokularna

Oštećenje vida, u kojem osoba gleda u jedan predmet, ali vidi dva (u okomitoj ravnini ili horizontali), definira se kao diplopija.

Folikularni konjunktivitis

Ako se sluznica oka upali pojavom mjehurastih formacija - folikula (od latinskog folliculus - vrećica), onda to nije ništa drugo do folikularni konjunktivitis. 

Hipošagmus

Subkonjunktivalno ili intraokularno krvarenje, inače nazvano hiposhagmus, nastaje kada se ošteti mala krvna žila, uslijed čega se ispod konjunktive izlije mala količina krvi.

Skup vježbi za jačanje mišića očiju

Vizija igra važnu ulogu u percepciji okolnog svijeta. Vježbe za jačanje mišića očiju održavaju ga u dobroj formi, sprječavajući razne patologije.

Posuda je pukla u oko: što učiniti, koje kapljice kapnuti?

Što učiniti kada posuda u oku pukne? Naše akcije izravno ovise o uzroku događaja. Ako pojava krvarenja ne uzrokuje druge simptome, osim oštećenja vida, a povezanost s bilo kojim događajem koji izaziva puknuće prati se dan ranije, ne morate paničariti.

Posuda je eksplodirala u oku odrasle osobe i djeteta: razlozi

Nema smisla izgubiti se u nagađanju o tome što znači pucanje žile u oku, i, još više, upuštati se u samodijagnozu. Preporuča se potražiti stručnu pomoć. Možda će vam trebati savjet liječnika specijalista različitih profila.

Iscjedak iz očiju djeteta: gnojno, žuto, zeleno

Žuti iscjedak iz očiju djeteta često se nalazi kod kontaktnih leća. Ako djeca koriste leće, tada, u pravilu, često dodiruju oči rukama, ne pridržavaju se uvijek preporuka za rukovanje i čuvanje leća.

Akantamebični keratitis

Među mnogim oboljenjima oka, akantamoebični keratitis nije osobito rasprostranjen, iako nema određenu spolnu ili dobnu selektivnost. Ovu ozbiljnu bolest koja utječe na funkcionalnost rožnice u prvom redu doživljavaju osobe s oštećenjem vida pomoću kontaktnih leća. 

Anisometropija kod djece i odraslih

Među postojećim patologijama vida, oftalmolozi su primijetili anisometropiju. Što je ovo Ovo je refrakcijska neravnoteža - kada desni i lijevi pogled osobe imaju neujednačenu refrakcijsku snagu, a ta razlika može biti nekoliko dioptrija. 

Rupa za čovjeka

Medicinska definicija guste bijele točke na prednjem prozirnom dijelu oka je leukom rožnice. Što znači leikoma? U grčkom je leukos "bijeli", a rožnica je latinski naziv za rožnicu.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.