^

Zdravlje

Bolesti kože i potkožnog tkiva (dermatologija)

Bolni kalus

Bolni žuljevi najčešće su mokri (mokri) - s stvaranjem mjehura u području pretjeranog pritiska ili trenja kože, ali suhi žuljevi, prvenstveno core kalusi, također mogu uzrokovati bol pri hodu.

Unutarnji kalus

Suhi kalus – zbog prisutnosti intradermalnog štapića formiranog nakupljanjem mrtvih keratinocita kože, ponekad se definira kao unutarnji kalus.

Vodeni kalus kod djece i odraslih

Bolni vodeni kalus je ograničeno područje na koži u obliku mjehurića tekućine koji se stvara u području stalnog pritiska ili trenja.

Uklanjanje kalusa tekućim dušikom

Jedna od hardverskih metoda rješavanja žuljeva je njihovo uništavanje pomoću takve krio-tekućine kao što je ukapljeni dušik, koji u ovom stanju agregacije ima temperaturu od -195,8 ° C.

Tvrdi kalus kod odraslih i djece

Kao što znate, kukuruz se dijeli na mokro (mokro) i suho (tvrdo). Dakle, tvrdi kalus - zadebljanje vanjskog (rogatog) sloja epiderme, koji se sastoji od mrtvih keratinocita - je suhi kalus.

Pukotine na koži na petama stopala

Čini se da su to banalne pukotine na petama nogu, ali koliko je muka i neugodnih trenutaka povezano s njima. Ne dolaze niotkuda. Na nježnim, njegovanim i elastičnim stopalima takav se nedostatak ne može pojaviti. 

Metode za uklanjanje nevusa kod djece i odraslih

Nevus je dobroćudna mrlja ili izraslina urođenog ili stečenog podrijetla. Neoplazme mogu imati različite oblike i veličine i kreću se od spljoštenih mrlja do velikih elemenata u obliku papiloma.

Kukurje oči s crnim točkicama na nogama i rukama

Crni žuljevi povezuju se s nošenjem neudobne ili nekvalitetne obuće i odjeće, s dugotrajnim hodanjem ili radom u stojećem položaju, s preosjetljivom i tankom kožom.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.