^

Zdravlje

Bolesti zglobova, mišića i vezivnog tkiva (reumatologija)

Nodularni periarteritis

Rijetka patologija - periarteritis nodosa - popraćena je lezijama arterijskih žila srednjeg i malog kalibra. 

Fibroza retroperitoneuma

Takvu rijetku bolest kao što je retroperitonealna fibroza karakterizira prekomjeran rast vlaknastog tkiva iza stražnje vanjske površine želuca i crijeva.

Koksitis zgloba kuka

Upala zgloba kuka ili artritis može se definirati kao koksitis zgloba kuka, pri čemu je izraz "koxitis" (od latinskog coxae - bedro) - bez navođenja mjesta upalnog procesa - s medicinskog stajališta samodostatan.

Kontrakcija žvačnih mišića

Dugotrajna napetost i kontrakcija mišića koji omogućuju kretanje donje čeljusti tijekom žvakanja (musculi masticatorii) dijagnosticira se kao kontraktura žvačnih mišića.

Zašto se tele grči i što učiniti?

Među tim brojnim simptomima ističu se abnormalni nevoljni pokreti - grčevi i grčevi, koji uključuju žarišne mioklonične grčeve u listovima nogu, koji su prilično bolne kontrakcije biceps mišića gastrocnemiusa (Musculus gastrocnemius).

Ahondroplazija

Rijetke su bolesti urođene prirode, a jedna od njih je kršenje rasta kostiju --hondroplazija, što dovodi do izraženog nerazmjernog niskog rasta.

Liječenje displazije vezivnog tkiva

Nažalost, nije poznata metoda koja bi se trajno riješila displazije vezivnog tkiva, jer je to genetski problem. Međutim, kompetentna uporaba složenih mjera može stabilizirati pacijentovo stanje, ublažiti kliničke znakove bolesti.

Displazija vezivnog tkiva kod djece i odraslih

Kaže se da je takav sindrom kao displazija vezivnog tkiva kada je ljudsko tijelo sklono poremećajima u stvaranju hrskavičnog tkiva zglobova, kao i drugih tkiva, od rođenja. 

Liječenje osteohondropatije

Osim terapije lijekovima, pacijentu je propisan i tijek fizioterapije: terapeutske masaže, elektroforeza, parafinske kupke, grijanje, vježbanje, terapija udarnim valovima.

Osteochondropathy u djece

Kod djece je ova patologija mnogo češća nego u odraslih. To je zbog aktivnog rasta njihovog koštanog sustava. Glavna dobna skupina bolesnika od 2 do 18 godina.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.