^

Zdravlje

Bolesti uha, grla i nosa (otorinolaringologija)

Fibrom larinksa

Jedna od varijanti tumorskih formacija larinksa je fibrom larinksa - tumor vezivnog tkiva, koji se naziva mezenhimalnim tumorima. Šifra patologije prema ICD-10 - D14.1.

Kape za hrkanje

Hrkanje se obično javlja kada spavač diše na usta, a zrak koji prolazi uzrokuje nehotično opušteno (opušteno) meko tkivo orofarinksa da vibrira.

Afonija: funkcionalna, organska, psihogena, istinita

Gubitak sposobnosti izgovaranja glasa naziva se afonija. Istodobno, osoba govori samo šapatom, bez promuklosti, piskanja, karakterističnog za disfonične poremećaje. 

Pareza glasnica u djece

Pareza glasnica u novorođenčadi može biti uzrokovana negativnim utjecajem štetnih čimbenika iz majčinog tijela, uslijed čega se opažaju nedostaci u razvoju živčanog sustava, vaskularne i metaboličke patologije koje dovode do smanjenja funkcionalnost glasnica. 

 

Pareza glasnica: uzroci, simptomi, dijagnoza

Prema studijama, 60% pareza glasnica povezano je s neoplazmama u grkljanu, jednjaku ili štitnjači te kirurškim zahvatima iste lokalizacije. A na prvom mjestu su operacije na štitnjači.

Liječenje pareza glasnica

Kirurško liječenje bilateralne pareze glasnica osigurava temeljit pregled pacijenta, određivanje opsega intervencije i učinkovite mogućnosti liječenja, budući da liječnik praktički nema mjesta za greške.

Laringealna grlobolja

Laringealna angina može zahvatiti pacijente bilo koje dobi, iako je češća kod odraslih, obično zahvaća ljude u dobi od 18 do 40 godina, iako se može javiti u djece u dobi od tri godine.

Kazeozni čepovi na tonzilima u grlu

Takav simptom kao kazeozni čepovi na tonzilima u grlu, otolaringolozi promatraju prilično često - kako u upalnim procesima u ždrijelu, tako i u slučajevima kada nema znakova očite upale nepčastih tonzila.

Hrkanje u snu kod žena, muškaraca i djece

Hrkanje u snu često je upozorenje da trebate obratiti pažnju na zdravstveni status osobe koja hrče, jer takva značajka može biti vjesnik razvoja sindroma opasnog po život

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.