^

Zdravlje

Bolesti djece (pedijatrija)

Osip bez svrbeža u djeteta

U većini slučajeva kožni osip kod djece uzrokuje osjećaj svrbeža, ali je moguć i osip bez svrbeža kod djeteta. Kada se to događa, odnosno koje bolesti prate osip bez svrbeža?

Što je ekspresivna alalija?

Ovaj se poremećaj očituje u činjenici da djeca koja razumiju govor imaju poteškoća s aktivnim usmenim izjavama i izrazima (na latinskom - expressio), odnosno u stalnom kršenju asimilacije sustava jezičnih jedinica kolokvijalnog govora.

Govor djeteta s alalijom

Kod djece se sustavno zaostajanje u razvoju govora, kao jedne od najviših mentalnih funkcija mozga, naziva alalija, koja može biti motorička (ekspresivna), senzorna (impresivna) ili mješovita – senzomotorička. Po čemu se razlikuje govor djece s alalijom?

Svrab u anusu kod djeteta

Nemoguće je zanemariti svrbež u anusu, jer ovaj ili onaj problem očito leži iza toga. Ne isplati se sami dijagnosticirati i liječiti, prije svega trebate posjetiti liječnika i proći pregled.

Neuroblastom u djece: uzroci, dijagnoza, liječenje

U dječjoj onkologiji jedna od najčešćih ekstrakranijskih neoplazmi je neuroblastom u djece, koji se odnosi na maligne embrionalne tumore iz neuroblasta neuralnog grebena, odnosno germinalnih (nezrelih) živčanih stanica simpatičkog živčanog sustava. 

Spasmofilija u djece

U pedijatriji se patološka sklonost nehotičnim grčevima mišića i spontanim konvulzijama - tetanija (od grčkog tetanos - konvulzija), uzrokovana povećanom neuromuskularnom ekscitabilnošću koja krši metabolizam kalcija u tijelu, često se definira kao spazmofilija u djece.

Povećanje crvenih krvnih stanica u urinu djeteta: što to znači?

Povećan sadržaj crvenih krvnih stanica u urinu djece je hematurija. Obično se, u općoj analizi, ne otkrivaju ili otkrivena količina nije veća od 1-2 elementa u vidnom polju.

Bakterije u urinu djeteta: razlozi, kako se liječiti

Prisutnost bakterija u urinu djeteta ustanovljena je kao rezultat mikroskopskog pregleda njegovog sedimenta i opasan je signal. Što to znači? Ukazuje na virusnu bolest mokraćnog sustava.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.