^

Bolesti u trudnoći

Fetalna bradikardija u ranoj i kasnoj trudnoći

Standardno akušersko određivanje ploda bradikardije održavalo je FHR <110 otkucaja u minuti najmanje 10 minuta. 

Zatvor tijekom rane trudnoće

Kada analiziraju kliničke slučajeve, ginekolozi koji primjenjuju praksu primjećuju da kod mnogih žena najraniji znak trudnoće nije čak ni odgođen menstrualni ciklus, nego zatvor. 

Posljedice i komplikacije smeđeg sekreta tijekom trudnoće

Uspješno rješavanje ektopične trudnoće i plikovi koji ostavljaju ženu ostavljaju ženi priliku da postane majka u budućnosti, iako će to morati čekati najmanje šest mjeseci kako bi se tijelo oporavilo. 

 

Smeđi iscjedak tijekom trudnoće nakon raznih manipulacija

Pojava smeđeg iscjedka tijekom trudnoće, koji ne prati druge sumnjive simptome, ne mora biti povezan s fiziološkim procesima u tijelu. 

Brown iscjedak tijekom trudnoće u različitim razdobljima

Simptomi smeđeg iscjedka tijekom trudnoće u novije vrijeme nisu tako rijetki. A ako uzmemo u obzir da u većini slučajeva ovaj simptom ukazuje na više ili manje ozbiljnu patologiju, važno je ne previdjeti nevolje i na vrijeme zatražiti pomoć.

Brown iscjedak tijekom trudnoće kao znak bolesti

Mnoge bolesti ženskog reproduktivnog sustava mogu se latentno nastaviti čak i prije trudnoće, ali pod utjecajem hormonske prilagodbe i slabljenja na toj pozadini tjelesnih obrana dobivaju novi, aktivni oblik. 

Sazrijevanje posteljice: kasnije, prerano

Potrebno je razumjeti kako placenta sazrijeva pod normalnim uvjetima i koje su njezine funkcije kako bi se znalo koje patološke promjene i njihovi znakovi mogu biti.

Osjećaj gravitacije tijekom trudnoće: zašto i gdje se pojavljuje?

Treba imati na umu da je osjećaj težine tijekom trudnoće uglavnom posljedica neizbježnih fizioloških promjena i pomaka u općem metabolizmu koji se javljaju u tijelu žene tijekom cijelog razdoblja gestacije.

Gubitak kose kod žena tijekom trudnoće nakon porođaja

Problem s kojim se suočavaju mnoge trudnice je gubitak kose. Alopecija u razdoblju trudnoće povezana je s takvim čimbenicima

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.