^

Zdravlje

Možete li rezati kukuruz?

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 22.03.2022
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Mnogi ljudi imaju takvo pitanje: je li moguće odrezati suhe kurje oči? To se odnosi na suhe (tvrde) kurje oči, koje često imaju gustu keratinsku jezgru (korijen), koja prodire duboko u dermis i stoga može uzrokovati bol pri hodu. [1

Priprema

Ako  se  konzervativnim metodama nije moguće riješiti žuljeva, kao i suhih žuljeva na nogama sa i bez stabljike - korištenjem keratolitičkih  masti za  žuljeve ili  flastera  za suhe žuljeve, stručnjaci ga mogu odrezati skalpelom, ukloniti elektrokoagulacijom, spaliti laserom ili zamrznuti tekućim dušikom.

Priprema za uklanjanje kurje oči skalpelom sastoji se od antiseptičkog tretmana i uvođenja lokalnog anestetika.

Tehnika rezanje kurje oči

Tehnika uklanjanja kalusa zahtijeva sterilne uvjete i korištenje posebnih kirurških instrumenata. [2]

Kako rezati suhi kukuruz? Zadebljana mrtva (keratinizirana i stvrdnuta) koža najprije se omekšava sredstvom koje sadrži ureu, a zatim se pažljivo i metodički uklanja u tankim slojevima pomicanjem oštrice preko žuljevite površine - dok se ne pojavi površina žive kože.

Neki stručnjaci za žuljeve sa strane nožnog prsta ili oko stražnje strane pete koriste električni alat (sličan električnom brijaču) s nekoliko tankih oštrica koje klize po koži.

Kako rezati korijen kukuruza? Podijatar  ga buši posebnim alatom - glodalicama raznih veličina i modifikacija (šuplji dijamant presvučeni ili nehrđajući čelik s urezima), koji se koriste u aparatima za medicinsku pedikuru - glodalicama.

Uz rubove, rana se tretira antisepticima; u udubljenje gdje je bila jezgra (korijen) kalusa položiti mast za liječenje; na područje kože na kojem se nalazio kukuruz stavlja se aseptični zavoj.

Kontraindikacije u postupku

Rezanje kukuruza je kontraindicirano kod povišenih temperatura i pogoršanja bilo kakvih bolesti, bolesnika s dijabetesom, trudnica i dojilja.

Posljedice nakon postupka

Rezanje kurjih očiju povezano je s dvije glavne posljedice: infekcijom - s razvojem upalnog procesa i oštećenjem dubokih slojeva kože (bazalnih i bodljikavih).

Njega nakon postupka

Nakon ovog zahvata kožu na mjestu uklanjanja kalusa treba tretirati antisepticima, nanijeti preporučene masti za ubrzanje zacjeljivanja, a do potpunog zacjeljivanja nositi cipele s ortopedskim ulošcima, smanjiti tjelesnu aktivnost na nogama, ne kupati se, ne idite u saunu ili bazen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.