^

Klinice za transplantaciju kose: u Turskoj, Rusiji, Ukrajini, Njemačkoj

, Medicinski urednik
Posljednji pregledao: 19.10.2021
Fact-checked
х

Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica.

Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama. Imajte na umu da su brojevi u zagradama ([1], [2], itd.) Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije.

Ako smatrate da je bilo koji od naših sadržaja netočan, zastario ili na neki drugi način upitan, odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Dosad smo razgovarali o prednostima koje koštani dijelovi daju ranim ćelavim ljudima i onih čija glava kose nije daleko od idealnog u svojoj gustoći, što uzrokuje određene probleme psihološke i fizičke ravnine. Također smo razgovarali o različitim metodama izvođenja postupka tako važnog s estetskog stajališta, njihovih prednosti i nedostataka, ostavljajući nakon postupka. Ali sve ove informacije će se činiti malo, ako oni koji žele natjecati za svoju ljepotu radikalnim metodama neće znati gdje napraviti presaditi kose.

Za početak, presađivanje kose još nije tako zahtijevano da se može provesti u bilo kojoj klinici u bilo kojem gradu. Ovaj razvoj području estetske medicine, koja se ukorijenila ne u svim gradovima, jer odluke o transplantaciji kose nije dovoljno, morate odlučiti na zemlji i kliniku, gdje želite to učiniti.

Mora se reći da ozbiljne klinike koje se bave najnovijim tehnologijama mogu se naći ne samo u inozemstvu, nego iu zemljama bivšeg CIS-a. Štoviše, treba ih tražiti u regionalnim gradovima. Grof na presadku kose u malom gradu za sada nije nužno, iako je zahtjev za postupanje u svim naseljima.

Možda će se jednoga dana situacija promijeniti, a transplantacija kose se može provesti u bilo kojem gradu, iako bi pristojna potražnja i politika cijena trebali zanimati stručnjake i dovesti do otvaranja novih centara. U međuvremenu ćemo govoriti o onim dobro poznatim klinikama koje danas postoje u različitim dijelovima svijeta.

Presađivanje kose u Turskoj

Ova zemlja ima vrlo bogato iskustvo u smjeru presađivanja kose, zbog dobrog razloga zbog kojih klinike traže informacije ne samo Ukrajinaca i Rusi, već i stanovnika europskih zemalja. Političke tvrtke u Turskoj imaju povjerenje, zbog čega se ljudi ne žale zbog novca za vize, letove i smještaj u ovoj zemlji, što im može biti zajamčeno da im daje lijepu frizuru.

DOKU Klinika za estetsku medicinu (Adam i Eva)  jedna je od vodećih klinika u Istanbulu, gdje pacijenti iz Europe i Azije traže pomoć. Transplantacija kose je metoda FUE obavlja besprijekorno, a kosa nije obrijao, što znači da je odmah nakon zahvata, pacijent može vidjeti rezultat transplantacije, kao što će biti iduće godine.

Transplantacija se obavlja kako za muškarce tako i za žene. Osim toga, grade se obrve i brade.

Postoji klinika u Istanbulu u Cumhuriyet Mah. Incirlidede Cad. Broj: 6-2, Antill Towers, Sisli, Istanbul

Estetička estetska klinika (estetika)  najveći je medicinski centar u Turskoj, od kojih je jedna transplantacija kose. Medicinski centar prihvaća pacijente iz cijelog svijeta od 2010. Godine, provodeći liječenje prema međunarodnim standardima.

Transplantacija kose provodi se klasičnom metodom i FUE metodom.

Poliklinika se nalazi u: Ataşehir (Istanbul) Küçükbakkalköy Mah. Işıklar Cad. Br. 28

Centar za presađivanje kose Med meda u Memorijalnoj klinici Antalya je moderna medicinska ustanova s 15 godina iskustva, radeći prema međunarodnim standardima na najnovijoj opremi. Jedan od prvih koji je akreditiran od strane JCI-a.

Centar nudi niz tretmana za alopeciju, uključujući transplantaciju kose pomoću FUT i FUE metoda. Stručnjaci izvode transplantaciju kose kod muškaraca i žena, kao i transplantacija obrva i brade, liječenje kroničnog gubitka kose kroz plazmoliftiranje.

.Raspravno tijelo: Kuskavagi Mah. Atatürk Bulvarı No: 81 Konyaalti / Antalya.

FUE Hairlain Clinic  je poznata turska klinika koja obavlja transplantaciju kose koristeći FUE metodu oko 15 godina, zapravo od svog osnutka 2002. Godine. Klinika stručnjaci pružiti bešavne proces na visokoj razini, vježbanje transplantaciju kose kao boja, te u drugim dijelovima tijela, plus korektivne transplantacije potrebne u slučaju neuspjeha prethodnih transplantacija, kosa rasti ispravno.

Policija se nalazi u Ankari. Više informacija možete dobiti na fue-hlc@mail.ru ili telefonom u Rusiji +7 (987) 188-76-06.

Privatna klinika TURHAIR  u Istanbulu, gdje dr. Demir, koji je član organizacije najboljih liječnika transplantologa kose FUE EUROPE i ISHRS, provodi prijem.

U klinici se transplantacija kose izvodi pomoću FUE metode na glavi, bradi, brkovima i obrvama.

Klinika na adresi: Incirli Cad. Limon Çiçeği Sok. Uredski blok Asfalti Caddesi № 1 Bakirkoy / ISTANBUL, tel. +9 (0 534) 974-22- 00.

Trebate reći da je u Turskoj transplantacija kose gotovo dnevni postupak, jer postoji mnogo medicinskih centara i klinika otvorenih u tom smjeru. Pacijenti su osigurani: besplatni transfer, puni pansion, mogućnost boravka u klinici na dan operacije i još mnogo toga. Međutim, sve privatne klinike nisu u mogućnosti pružiti visoku razinu usluga. Osim toga, gotovo svi centri za presađivanje kose praksu su samo bešavna tehnika transplantacije.

Presađivanje kose u Rusiji

Nećemo sakriti grijeh kako bismo kvalitativni presaditi kose. Ruski stanovnici ne trebaju ići u inozemstvo. Provođenje transplantacije na visokoj razini je sposobno i lokalni liječnici u poznatim klinikama.

 Klinika REAL TRANS HAIR (RTH hair transplantation) jedna je od poznatih klinika Ruske Federacije, koja radi oko 17 godina na području transplantacije.

Stručnjaci provode transplantaciju kose pomoću dvije metode trake i FUE. Istodobno, oni se ne žele prebaciti na suvremeniju metodu HFE-a, smatrajući ga marketinškim trikovima. Oni tvrde da je metodologija HFE je zapravo jedinstvena metoda, neka vrsta bešavnih tehnikom FUE, u potjeru drugim alatima (tehnologija FUE IMPLANTER pen), kao i FUT tehnika je varijanta metode strip. Usput, metode FUE IMPLANTER PEN upotrebljavaju mnoge klinike u Turskoj pod izvornim nazivom, a ne oglašavanjem.

Klinika također nosi transplantaciju kose u području brkova i brade.

RTH klinika u Rusiji nalazi se na: Moskvi, stanica metroa Kurskaya, Yakovoapostolsky pereulok, 8a.

Trichology Centar ikad za kosu  - poznata u ruskoj zdravstvenoj ustanovi (član Međunarodnog društva za obnovu kose kirurgija ISHRS), praksa radi na novom metodom transplantacije kose na HFE turskih stručnjaka za više od 13 godina. U Rusiji, HFE metoda je patentirana, ali takve operacije izvode se samo u klinici s istim imenom. Vjeruje se da ova tehnika omogućuje da pokriti glavu s kosom čak i sa zadnjih 6 stupnjeva alopecija, međutim, to će trajati oko 8-12 sati.

Stručnjaci se bave transplantacijom kose iz glave regije, transplantacije obrva, brkova, brade, brkova.

Trichological Center za HFE nalazi se u: Moskva, ul. Schepkina, 58 s. 3. Više možete saznati pomoću višekanalnog telefona  +7 (915) 107-55-44.

Klinika plastične kirurgije i kozmetologije Inteko je  također jedna od najboljih klinika u Moskvi, pružajući usluge transplantacije kose. Otvaranje klinike održano je 2003. Godine.

Stručnjaci Inteko-klinika rade po dvije metode: traka i FUE, također s obzirom na HFE metodu nisu ne-kirurška intervencija, već neka vrsta bešavne tehnike.

Adresa klinike: Moskva, sv. 2. Tverskaya-Yamskaya, 26, telefon: +7 (499) 250-96-56.

Specijalizirana klinika za presađivanje kose "Lizin - ne"  popularno je središte u Rusiji s obećavajućim imenom i 15 godina iskustva na području transplantacije kose. Za to vrijeme liječnici su pomogli da dobiju lijepu kosu za tisuće bolesnika.

Stručnjaci klinike, koji su članovi ISHRS, rade na dvije patentirane metode širom svijeta: strip i FUE.

Poliklinika se nalazi u: Moskva, ul. Clara Zetkin, 33, zgrada 25, telefon +7 (495) 585-76-36.

Specijalizirana klinika za obnavljanje kose i transplantaciju kose "Volosy.ru"  je moderni ruski centar, koji je aktivan od 2004., iako je iskustvo presađivanja kose još starije (od 1996.). Svi kirurzi klinike navedeni su u međunarodnoj organizaciji ISHRS.

Stručnjaci klinike obavljaju transplantaciju kose pomoću FUE i FUT metoda, koristeći samo pacijentovu kosu kao biomaterial. Također je moguće kombinirano djelovanje oba načina. Ako se gustoća kose ne može postići, klinika nudi dodatnu metodu trichopigmentacije (medicinska tetovaža). Po vlastitoj tehnici, liječnici obavljaju obrve i trepavice, te također koriste različite alternativne metode liječenja ćelavosti.

U klinici "Volosy.ru" nalazi se: St. Petersburg, Prospekt Prospekt, 69, telefon +7 (921) 886-56-64.

Transplantacija kose u Ukrajini

Naši sugrađani nisu gori od stranaca, oni također prate njihov izgled i žele biti lijepi. I kosa - to je ono što pomaže dati posebnom licu ljudskom licu, što znači da hitnost transplantacije kose u nas nije niža nego u drugim razvijenim zemljama.

Razmotrimo neke klinike u kojima naši sugrađani mogu proći kroz postupak presađivanja kose bez napuštanja zemlje.

Klinika plastične kirurgije i medicina pomlađivanja Ana-Cosmo  je jedna od najprestižnijih klinika u Ukrajini i zemljama bivšeg CIS-a, koja postoji već više od 20 godina. Ima visoku razinu akreditacije Ministarstva zdravstva Ukrajine, a stručnjaci mogu hvaliti certifikate i diplome međunarodnog standarda.

Transplantacija kose je u odjelu svjetski poznatog plastičnog kirurga Akaka Tsilosani. On obavlja poslove s metodom patchwork FUT i bešavnim FUE, ako je potrebno, ugradnju kose iz različitih dijelova tijela, osiguravajući 92% preživljavanja biomaterijala.

Klinika se nalazi u Kijevu, ul. Belorusskaya, 11b, tel. +38 (044) 483-21-78, +38 (050) 326-62-91.

Klinika laserske kozmologije i kirurgije Diamond Laser je medicinsko središte s petogodišnjim iskustvom koje održava korak s vremenom, slušajući potrebe ukrajinskog stanovništva. Jedna od usluga koje nudi centar je transplantacija kose, koju stručnjaci Centra obavljaju besprijekornom FUE metodom, presađivanjem do 4 tisuće transplantata po postupku. Presađivanje kose se također izvodi na obrve i glave po povoljnim cijenama do 50 UAH po graftu.

Adresa klinike: Kijev, ul. Krasnoarmeyskaya, 89, tel. +38 (044) 228-72-45.

Laserski laserski kozmetički i kirurški klinik "Gold Laser" je još jedno medicinsko središte na europskoj razini, koje postoji već oko pet godina, te se na bešavnom putu dokazalo na području transplantacije kose. Cijene za postupak presađivanja kose identične su prethodnoj klinici.

Adresa klinike: Kijev, ul. Leo Tolstoj, 8, telefon +38 (044) 338-12-90.

Institut za regenerativnu estetsku medicinu "VIRTUS" je medicinsko središte s 26 godina iskustva, s poslovnicama u različitim gradovima Ukrajine. Poliklinica uvodi mnoge najinovativnije metode u kozmetologiji, dermatologiji, trichonologiji.

Više od 10 godina u ustanovi provodi transplantaciju kose pomoću tehnike trake.

Nađi Adresa Klinika podružnice u različitim gradovima (Odesa, Kijev, Kharkov, Dnepr, Nikolaev, Kherson), nazovite +38 (044) 332-44-00 u Kijevu ili +38 (044) 700-60-60 u Odesi.

Klinika Mediland za lasersku i endoskopsku medicinu  je moderna, dobro opremljena ambulanta u srcu Ukrajine koja, između ostalog, pruža usluge liječenja i plastične kirurške usluge.

Klinika naširoko koristi metode transplantacije kose FUE, plus nudi transplantaciju obrva po razumnim cijenama.

Klinika se nalazi na: Kijev, ul. Kopiraj, 12 dana, telefonski broj +38 (044) 355-33-31, +38 (095) 365-00-04.

Centar za zdravu kosu Ruben Hair je aktivno razvijena licencirana klinika s 4-godišnjim iskustvom u području liječenja i presađivanja kose pomoću FUE bešavne metode.

Uz transplantaciju kose na glavi, liječnici centra obavljaju transplantaciju kose na obrvama i bradi, kao i niz fizioterapijskih postupaka koji su učinkoviti u liječenju alopecije. Na kraju postupka transplantacije pacijent dobiva pismeno jamstvo rasta dlake.

Adresa liječničkog centra: Odessa, ul. Srednefontanskaya, 19b, ured.203, telefon +38 (048) 700-76-76. Podružnica u Kijevu: st. Turgenevskaya, 76/78, tel. +38 (044) 486-56-58, +38 (067) 463-76-76.

Klinika Trichology and Dermatology "Centar za zdravlje kose"  - organizacija koja postoji tek nešto manje od 20 godina. I sve to vrijeme njezini su se stručnjaci bavili pitanjima iscjeljivanja kože i kose, koristeći međunarodno priznate standarde liječenja i jedinstvene tehnike autorskog djela.

Klinika prihvaća iskusne trichologists koji mogu dati savjete o liječenju različitih vrsta ćelavosti.

Adresa klinike: Kijev, ul. Kudryashova, 3, telefon +38 (044) 537-66-10.

Kao što možete vidjeti, ako želite, možete pronaći u Ukrajini oba centra za presađivanje kose s iskustvom i relativno nove klinike, spremne pomoći svojim sugrađanima vratiti mladost i ljepotu zajedno s lijepom kosom. Zato nije nimalo neophodno tražiti pomoć na lažnoj strani.

Transplantacija kose u Bjelorusiji

Unatoč stabilnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u zemlji, mnoge inovativne tehnologije u žurbi ne zaobilaze put tamo. Tako se to dogodilo s transplantacijom kose. Većina klinika koje nude usluge presaivanja kose imaju vrlo malo iskustva u ovom području plastične kirurgije. Ipak, već postoje neke promjene u tom smjeru.

Plastična kirurgija centar „Edaran-Medical”, koja postoji od 1997. Godine, relativno nedavno predložene sunarodnjaci ne samo transplantacije kose, i presaditi najmodernije metode HFE s opstanak kose zajamčena.

Adresa klinike: Minsk, ul. Lenina, 9. Telefon +375 (17) 220-21-01.

Medicinski centar „Povjerenje”, radno iskustvo u rasponu više od 13 godina, ima na raspolaganju visoko kvalificirani plastični kirurg sa 8 godina iskustva Mechkovskaya Prokofjeva, koji također drži transplantaciju kose za ne-kirurški način HFE.

Adresa centra: Minsk, ul. Zaslavskaya 23/1, kabina. 17.

Centar za estetsku medicinu „Khinevich i K”, radi od 1992. Godine, spremna je za pružanje usluga u savjetovanje i kose presaditi trake i tehnike transplantacije duge kose i kose s drugim dijelovima tijela.

Adresa centra: Minsk, ul. Pionerskaya, 45. Telefon +375 (29) 653-39-95.

Medicinski centar "Corona", koji radi od 2004. Godine na području njege kose i vlasišta, provodi dijagnostiku problema kose i postupaka transplantacije kose pomoću FUT tehnologije uz zadržavanje nagiba kose.

Adresa centra: Insk, ul. Kommunisticheskaya, 3, telefon +375 (29) 358-12-04.

Medicinski centar "Nordin" - moderna klinika u borovoj šumi, specijalizirana za plastičnu kirurgiju, uključujući transplantaciju kose i patchwork i bešavne metode. Prosječna cijena operacije naznačena je u rasponu od 42 do 43 tisuće rubalja.

Adresa centra: Minsk, ul. Surganova, 47b. Telefon +375 (017) 289-54-56.

Očigledno stanovnici Bjelorusije također ne moraju ići u inozemstvo kako bi vratili kosu na glavi. Prema ocjenama, domaće klinike suočavaju se s operacijama presađivanja kose ne gori od inozemnih majstora.

Presađivanje kose u Njemačkoj

Njemačka je zemlja karakteristična po pedantnosti i savjesnom pristupu bilo kojem poslu, tako da mnogi vjeruju da je liječenje najbolje da se dogodi u ovoj zemlji. Zapravo, medicinska industrija u Njemačkoj danas doživljava krizu zbog nedostatka kvalificiranog kadra, stoga nemojte se iznenaditi ako se plastični kirurg koji radi tamo ispostavi da je vaš poljubac.

Što se tiče klinika koje obavljaju operacije presađivanja kose, većina ih se može dobiti samo preko posrednika koji nude svoje usluge za liječenje u klinikama u Europi. Poznato je da metoda transplantacije kose FUE nudi inovativnu kliniku u Hamburgu FUE - Hairtransplant, koja je specijalizirana za transplantaciju kose na bešavni način. Adresa za kliniku: Hamburg, Wendemuthstrabe, 5, tel. +49 (0) 40-22862-115.

Transplantacija kose se također izvodi u klinici Vinsbaden "Mang Medical Way" i mrežom centara "Estetska klinika", čije se podružnice nalaze u Münchenu, Hamburgu, Düsseldorfu.

Transplantacija kose u Tadžikistanu

Tadžikistanske medicinske svjetiljke odlučile su u 2010. Dokazati da njihova zemlja neće ostati odvojena od inovativnih tehnologija industrije ljepote i da u toj zemlji postoje kvalificirani stručnjaci sposobni za obavljanje transplantacije kose. Prvu operaciju provela je 13. Svibnja iste godine poznati kirurg i voditelj odjela za rekonstruktivnu mikrokirurgiju jednog od vodećih medicinskih centara u Tadžikistanu, U. Kurbaev. Pacijenti su mogli dodati do 3.5 tisuća folikula dlake na proćeljavoj površini glave.

Dalje u sredini provedeni su slični postupci, ali široka distribucija plastične dlake u Tadžikistanu još nije dobila. Naučili smo da se danas FUT transplantacija kose vrši u Tadžikanskoj klinici za kosu i međunarodnoj klinici Ibn Sino (Fotekh Niesi str., 34) u Dushanbeu. Možda su danas otvorene druge grane Ibn Sino centra u Khujandu i Farhoru, gdje je njihovo otvaranje planirano ranije.

Transplantacija kose u Azebirjani

Kažem da plastična operacija kose u Azejbardjanu uopće ne može razviti. Druga stvar je da nema toliko klinika koje prakticiraju takav smjer estetske medicine u zemlji.

Točne informacije koje su mogli naći samo u dobro poznato u Azeybardzhane centru estetske medicine «Celamig» (Celamig Plastik Estetik Cerrahi klinika), koja pruža usluge za preklop kose presaditi kožu. Centar se nalazi u Baku na ulici. Sulejmana Rahimova, 126/64, telefon + (99412) 480-05-35.

U osnovi, stanovnici Azeybzana nude se kratkom putovanju u susjednu zemlju Gruzije, gdje se poznate klinike u Tbilisiju bave transplantacijom kose:

  • Centar za presađivanje kose "Talizi" (18 godina prakse), predvođeni kirurgom Akaki Tsilosani, vježbanjem bešavne tehnike,
  • Hairline International Centar za obnavljanje i istraživanje kose i kose.

Takvo putovanje očito neće biti teško za stanovnike Azeybardzhana koji su se odlučili na drastične mjere u borbi protiv alopecija, za putovanja bez viza i dnevnih letova iz Bakua do Tbilisija dosta priuštiti takav užitak.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.